ЛЕТНИ ПОЧИВКИ 2017 В ТУРЦИЯ!, АЛЕКСАНДРУПОЛИС - 26.08.2017г- STOP, ЧОРЛУ - 02.09.2017Г, ОДРИН - 09.09.2017г, ИСТАНБУЛ - 22-24.09.2017г - ПОТВЪРДЕНА, СОЛУН-МЕТЕОРА-ВЕРГИНА - 22-24.09.2017г   

Актуални оферти за екскурзии и почивки

Крушунските водопади - Деветашката пещера - Ловеч - 19-20 август 2017г

Цени от: 74.00 лв.
Продължителност 2 дни / 1 нощи
Маршрут: Търговище - Ямбол - Велико Търново - с.Крушуна - с.Деветаки - Ловеч

Пакетни цени :

Тръгване от :

Възрастен в двойна

или тройна стая

Възрастен в

единична стая

Дете до 12г. настанено с

един или двама възрастни

 Автогара Ямбол - 06:00ч. 74.00 лв 99.00 лв 64.00 лв.
ОМВ Търговище - 04:00ч. 84.00 лв 109.00 лв 74.00 лв


Дати
19.08.2017г. до 20.08.2017г.
Цената включва
 • транспорт с лицензиран автобус на фирма "Дичони"
 • нощувка и закуска в  хотел в гр.Ловеч
 • медицинска застраховка
 • водач от ТА "Ан Мар Травел"
Цената не включва
 • лични разходи
 • входни такси за посещаваните обекти: 
 • Крушунските водопади - 2 лв. за възрастни, 1 лв. учащи и пенсионери 
 • Ловешката крепост - 4 лв. за възрастни , 3 лв. за учащи и пенсионери 
 • Деветашката пещера - 2 лв. възрастни, 1 лв за учащи и пенсионери
 • доплащане за медицинска застраховка:

за лица от 60 до 70 годишна възраст - 1,00 лв

за лица от 71 до 75 годишна възраст - 2,00 лв

лица над 76 годишна възраст - не се застраховат.

 • Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“, чрез ЗД „Булстрад” АД е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. 
ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Ден 1

Тръгване от OMV гр.Търговище  в 04:00ч.,  от Автогара - Ямбол в 06:00ч. Пътуване по маршрута: Ямбол - Велико Търново - с.Крушуна - с.Деветаки - Ловеч. Пристигане в с.Крушуна и посещение на Крушунските водопади. Водопадите се спускат от височина 15м. , след което преминават в най-голямата в страната водна травертинова каскада с множество прагове, водни басейни, бигорови тераси и своеобразна растителност. За да стигнете до тази девствена природа, чиста и непокътната от цивилизацията, минавате по една чудно красива еко пътека с множество дървени мостчета и стълби , което позволява да се наслаждавате отблизо на тази невероятна водна система.

Отпътуване за с. Деветаки и разглеждане на Деветашката пещера. Открита през 1921г. с дължина 2442м и обща площ 2400 кв. м , тя е пещерата с най-голямо предверие в Европа. Нещо друго , което я прави изключително интересна са 7- те отвора, разположени по тавана, през които прониква естествена светлина и осветява централната зала и част от двата клона на пещерата. Продължаваме към гр. Ловеч. Настаняване в хотела. Нощувка. 

Ден 2

Закуска. Разглеждане на закритият мост на Кольо Фичето, време за снимки и закупуване на сувенири. Посещение на Ловешката крепост, която е разположена върху дветe тераси на красивия и живописен хълм Хисаря, намиращ се в старата част на града. Крепостта е изградена през римската епоха, но е известна с това , че тук през 1187г. е подписан Ловешкия мирен договор с Византия, който слага началото на Второто българско царство. Отпътуване за Ямбол и Търговище.

Забележки

Важно: Екскурзията се провежда при минимум 35 записани туристи.

           Агенцията не носи отговорност за промяна на работното време и цените на входовете на посещаваните исторически обекти.

           Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на програмата.

ОБЩИ УСЛОВИЯ ПО ВРЕМЕ НА ТУРИСТИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ

Поведение на туристите:

 • Преди пътуването: ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да анулира без предупреждение пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според общите условия по време на едно туристическо пътуване, описани в Закона за Туризма въпросното лице причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. В този случай ТУРОПЕРТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. На потребителя се връща заплатената до момента сума.
 • По време на пътуването: туристите следва да уважават местните обичаи , начин на живот и правила на поведение на съответната държава, в която пребивават. Може да ви глобят за изхвърлен отпадък на улицата, пушене или пресичане на необозначено място.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги по време на пътуването включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според представител на туристическата агенция или друго оторизирано лице като държавен служител – полицай, митнически или граничен служител то причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. ТУРОПЕРАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията в случаи, че проявата причинила анулацията е документирана с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица или туристи.
 • По време на движение на автобуса, всеки турист е задължен да пътува седнал. Ако в случай на неизпълнение на това изискване туристът претърпи инцидент,  всички щети и отговорности са за негова сметка.
 • Емиграция – някои клиенти използват туристическите програми, като начин на емиграция. При наличие на подобни случай ТУРОПЕРАТОРЪТ незабавно предава информация за тези лица на полицейските и гранични служби на съответната страна, в българското посолство и администрацията в България. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията на тези клиенти и не възстановява средства за услуги, които не са консумирани.
 • При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува не се изчакват закъснели туристи и на тях не се възстановяват неконсумираните услуги.
 • При отпътуване за друг град или място закъснели туристи не се изчакват. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите които не са консумирали.
 • При пътуване с автобус туристът има право да носи със себе си багаж до два броя стандартни пътни чанти. Пренасянето на обемисти предмети се допуска само с предварителното съгласие на ТУРОПЕРАТОРА и след заплащане на допълнителна такса.