ЛЕТНИ ПОЧИВКИ 2017 В ТУРЦИЯ!, АЛЕКСАНДРУПОЛИС - 26.08.2017г- STOP, ЧОРЛУ - 02.09.2017Г, ОДРИН - 09.09.2017г, ИСТАНБУЛ - 22-24.09.2017г - ПОТВЪРДЕНА, СОЛУН-МЕТЕОРА-ВЕРГИНА - 22-24.09.2017г   

Актуални оферти за екскурзии и почивки

Белоградчишките скали и пещерата Леденика - 29-30 юли 2017г.

Цени от: 103.00 лв.
Продължителност 2 дни / 1 нощи
Маршрут: Ямбол - Търговище - - Велико Търново - Бяла - Плевен - Бяла Слатина - Монтана - Белоградчик - Враца - Ботевград - Ябланица - Велико Търново - Търговище - Ямбол

Тръгване в 04:00ч. от Автогара гр.Ямбол  ЦЕНА: 103лв.

Тръгване в 00:60ч. от OMV гр.Търговище  ЦЕНА: 113лв.

Дати
29.07.2017г. до 30.07.2017г.
Цената включва
 • транспорт с луксозен автобус на фирма "Дичони"
 • 1 нощувка със закуска 
 • медицинска застраховка
 • водач от ТА "Ан Мар Травел" гр.Ямбол
Цената не включва

Входовете на историческите обекти:

 • пещерата Леденика - 4 лв.
 • доплащане за медицинска застраховка:

за лица от 60 до 70 годишна възраст - 1,00 лв

за лица от 71 до 75 годишна възраст - 2,00 лв

лица над 76 годишна възраст - не се застраховат.

 • Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. 
ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Ден 1

Отпътуване в 04:00 ч. от Автогара - Ямбол, а в 06:00 ч. от ОМV - Търговище по маршрут : Ямбол - Търговище - Велико Търново - Бяла - Плевен - Бяла Слатина - Монтана - Белоградчик. Пристигайки посещение и разглеждане на Белоградчишките скали и Белоградчишката крепост. Белоградчишките скали са високи до 200м, разположени в Западния Предбалкан близо до гр.Белоградчик. Те образуват ивица с дължина 30 км и ширина до 3 км. Така в продължение на милиони години природата е изваяла от безфрмен камък скулптури на митични същества, хора, животни и птици. Белоградчишката крепост се намира непосредствено до град Белоградчик. В исторически аспект крепостта е най- голямата културна забележителност на град Белоградчик и е една от най-запазените крепости в България. Обявена за паметник на културата от национално значение. Крепостта е построена по времето, когато тези територии са били в пределите на Римската империя. Настаняване в хотел "Кипарис". Вечеря. Нощувка.

Ден 2

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за пещерата "Леденика". Пещерата "Леденика" - една от най-посещаваните пещери, намираща се на около 16 км от гр.Враца. Разположена е в северозападния Стрешерски дял на Стара Планина, като входът й е в най-ниската част на Леденишкия увал и е на надморска височина 830м. Възрастта на пещерата е приблизително 2 млн. години, а образуването и е започнало от дъното в посока към входа. В ролята на творец се е справила дъждовната вода, която е изпълвала съществуващи в скалният масив цепнатини и постепенно е размивала повърхността им и бавно ги е разширявала. След това посещение на Божият мост , който е обявен за природна забележителност през 1964г. и се намира в Чиренско-Лиляшкия карстов район, в Северозападна България на около 15 км. от гр.Враца. Разделяйки землищата на селата Лиляче и Чирен той се е формирал над малката рекичка Лиляшка бара, която извира от подземията му и чиито обитатели са множество жаби , откъдето е получил и другото си наименование - Жабокрек. Следобед отпътуване към Търговище и Ямбол.

Забележки

Фирмата не носи отговорност за промяна на входните такси на туристическите обекти.

Важно: Екскурзията се осъществява при минимум 35 записани туристи.

ОБЩИ УСЛОВИЯ ПО ВРЕМЕ НА ТУРИСТИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ

Поведение на туристите:

 • Преди пътуването: ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да анулира без предупреждение пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според общите условия по време на едно туристическо пътуване, описани в Закона за Туризма въпросното лице причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. В този случай ТУРОПЕРТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. На потребителя се връща заплатената до момента сума.
 • По време на пътуването: туристите следва да уважават местните обичаи , начин на живот и правила на поведение на съответната държава, в която пребивават. Може да ви глобят за изхвърлен отпадък на улицата, пушене или пресичане на необозначено място.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги по време на пътуването включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според представител на туристическата агенция или друго оторизирано лице като държавен служител – полицай, митнически или граничен служител то причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. ТУРОПЕРАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията в случаи, че проявата причинила анулацията е документирана с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица или туристи.
 • По време на движение на автобуса, всеки турист е задължен да пътува седнал. Ако в случай на неизпълнение на това изискване туристът претърпи инцидент,  всички щети и отговорности са за негова сметка.
 • Емиграция – някои клиенти използват туристическите програми, като начин на емиграция. При наличие на подобни случай ТУРОПЕРАТОРЪТ незабавно предава информация за тези лица на полицейските и гранични служби на съответната страна, в българското посолство и администрацията в България. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията на тези клиенти и не възстановява средства за услуги, които не са консумирани.
 • При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува не се изчакват закъснели туристи и на тях не се възстановяват неконсумираните услуги.
 • При отпътуване за друг град или място закъснели туристи не се изчакват. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите които не са консумирали.
 • При пътуване с автобус туристът има право да носи със себе си багаж до два броя стандартни пътни чанти. Пренасянето на обемисти предмети се допуска само с предварителното съгласие на ТУРОПЕРАТОРА и след заплащане на допълнителна такса.