ЛЕТНИ ПОЧИВКИ 2017 В ТУРЦИЯ!, АЛЕКСАНДРУПОЛИС - 26.08.2017г- STOP, ЧОРЛУ - 02.09.2017Г, ОДРИН - 09.09.2017г, ИСТАНБУЛ - 22-24.09.2017г - ПОТВЪРДЕНА, СОЛУН-МЕТЕОРА-ВЕРГИНА - 22-24.09.2017г   

Актуални оферти за екскурзии и почивки

Седемте рилски езера, Цари Мали град и Рилски манастир - 02-03 септември 2017г.

Цени от: 95.00 лв.
Продължителност 2 дни / 1 нощи
Маршрут: Търговище - Омуртаг - Ямбол - Ихтиман - Самоков - Дупница - Кочериново - Рилски манастир

Тръгване в 03:00ч. от OMV гр.Търговище   ЦЕНА: 105лв.

                          Дете до 12г. настанено с двама възрастни - цена: 80 лв.

Тръгване в 05:00ч. от Автогара гр.Ямбол  ЦЕНА: 95лв. за възрастен 

                         Дете до 12г. настанено с двама възрастни - цена: 70 лв.

Дати
02.09.2017г. до 03.09.2017г.
Цената включва
 • транспорт с автобус на фирма "Дичони"
 • 1 нощувка със закуска 
 • медецинска застраховка
 • водач от ТА "Ан Мар Травел"
Цената не включва
 • Вход за Стобските пирамиди: 1.00 лв.
 • Такса лифт за Цари Мали град - 4 лв. за възрастни, 2 лв. за учащи и пенсионери
 • Такса за лифта Рилски езера в двете посоки - 18.00 лв.
 • Такса за планински водач - около 3.00 лв. в зависимост от броя на групата. 
 • доплащане за медицинска застраховка:

за лица от 60 до 70 годишна възраст - 1,00 лв

за лица от 71 до 75 годишна възраст - 2,00 лв

лица над 76 годишна възраст - не се застраховат.

 • Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“, чрез ЗД „Булстрад” АД е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. 
ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Ден 1

Тръгване от ОМV - Търговище в 03:00 ч. а от Ямбол Автогара - гр.Ямбол в 05:00 ч. по маршрут: Търговище - Ямбол - Самоков - с.Белчин - Дупница - Кочериново - Рилски манастир.Пристигане в Цари Мали град. Това е най-новият обект на България за 2013г. Крепостта е отворена за посещение за всеки, любопитен да види как са изглеждали нашите земи преди векове. Освен мини урок по история, мястото е и чудесна идея за разходка с деца. До крепосните стени има изграден въжен парк и площадка за деца. До Цари Мали град се стига по два начина. Любителите на туризма могат да ползват екопътеки, като разстоянието се изминава за около 30 мин. Съществува и релсов лифт (кабинките побират по 8 човека като таксата е 4лв. за възрастни, 2лв. за учащи и пенсионери), от прозорците на които по време на изкачване и спускане,посетителите могат да се насладят на панорамата на Палакарията - долината между Витоша и Рила. 

Спиране в с.Стоб и посещение на "Стобските пирамиди" едни от най-популярните и интересни скални образования в Западният дял на Рила. Средната височина на пирамидите е между 7 и 10 метра, някои отделни пирамиди достигат до височина 12 метра. Прехода е 20-30 мин. по екопътека. Вход - 1 лв.

От там отпътуване за Рилският манастир. Разположен е в близост до село Пастра. С петте си етажа, той е най-големият манастир в България. Посещение на манастира. Отпътуване към хотела. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 2

Закуска. Освобождаване на хотела и потегляне заедно с планински водач от хотела с автобуса до хижа"Пионерска". Качване с лифта до хижа "Рилски езера". Времетраенето с лифта е 20 мин. , а цената на лифта е 18 лв. в двете посоки. От тук започва пешеходна обиколка и разглеждане на езерата , която трае около 4-5 часа с планинският водач. След разглеждане на езерата обратно с лифта до "Пионерска". Такса за планински водач за прехода около 3 лв. на човек в зависимост от броя на туристите в групата. Отпътуване от Паничище обратно към Ямбол и Търговище.

Забележки

Фирмата не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти.

 • Доплащане за единична стая - 20.00 лв

  Важно: Ексурзията се провежда при записани минимум 35 човека. При записване се внасят 30 % от стойността на цената.

ОБЩИ УСЛОВИЯ ПО ВРЕМЕ НА ТУРИСТИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ

Поведение на туристите:

 • Преди пътуването: ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да анулира без предупреждение пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според общите условия по време на едно туристическо пътуване, описани в Закона за Туризма въпросното лице причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. В този случай ТУРОПЕРТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. На потребителя се връща заплатената до момента сума.
 • По време на пътуването: туристите следва да уважават местните обичаи , начин на живот и правила на поведение на съответната държава, в която пребивават. Може да ви глобят за изхвърлен отпадък на улицата, пушене или пресичане на необозначено място.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги по време на пътуването включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според представител на туристическата агенция или друго оторизирано лице като държавен служител – полицай, митнически или граничен служител то причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. ТУРОПЕРАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията в случаи, че проявата причинила анулацията е документирана с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица или туристи.
 • По време на движение на автобуса, всеки турист е задължен да пътува седнал. Ако в случай на неизпълнение на това изискване туристът претърпи инцидент,  всички щети и отговорности са за негова сметка.
 • Емиграция – някои клиенти използват туристическите програми, като начин на емиграция. При наличие на подобни случай ТУРОПЕРАТОРЪТ незабавно предава информация за тези лица на полицейските и гранични служби на съответната страна, в българското посолство и администрацията в България. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията на тези клиенти и не възстановява средства за услуги, които не са консумирани.
 • При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува не се изчакват закъснели туристи и на тях не се възстановяват неконсумираните услуги.
 • При отпътуване за друг град или място закъснели туристи не се изчакват. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите които не са консумирали.
 • При пътуване с автобус туристът има право да носи със себе си багаж до два броя стандартни пътни чанти. Пренасянето на обемисти предмети се допуска само с предварителното съгласие на ТУРОПЕРАТОРА и след заплащане на допълнителна такса.