МИНИ ПОЧИВКА 2018 В КУШАДАСЪ, РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЗА ЛЯТО 2018 В ТУРЦИЯ    

Актуални оферти за екскурзии и почивки

Басарбовски манастир-Иванови скални църкви-Пещерата Орлова чука- 06 април 2018г.

Цени от: 30.00 лв.
Продължителност 1 дни / 0 нощи
Маршрут: Ямбол - Търговище - Русе - с Бесарбово - с.Иваново - с.Пепелина

Тръгване в 05:00ч. от Автогара гр.Ямбол  ЦЕНА: 30лв.

Дати
06.04.2018г.; 
Цената включва
 • транспорт с лицензиран автобус на фирма "Дичони" гр. Ямбол.
 • медицинска застраховка
 • водач по време на пътуването от ТА " Ан Мар Травел"
 • екскурзоводски услуги
Цената не включва
 • входове за посещаваните обекти :  Вход за пещерата "Орлова чука" - 3 лв. за възрастни , 2 лв. за деца, учащи и пенсионери.
 • Вход за Иванови скални църкви : за групи - 3лв. на човек , 1 лв- учащи и пенсионери
 • лични разходи
 • Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. 
ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Ден 1

Тръгване в 05:00ч. от Автогара-гр.Ямбол. Пътувайки по маршрута: Ямбол-Търговище-Попово-с.Пепелина-с.Басарбово-с.Иваново -Русе-Търговище-Ямбол, първо спираме да разгледаме пещерата "Орлова чука" , намираща се до село Пепелина. Тя е една от най-интересните пещери в България. Дължината и е 13 500м , което я нарежда на второ място по дължина след пещерата "Духлата". Освен със своята дължина , "Орлова чука"  смайва и със завидната си красота на пещерните образования в нея. В пещерните и  галерии се редуват разновидни каменни феерии, сталактити, сталакмити и сталактони. Изключителен интерес представлява огромният, граден милиони години "Пеещ сталактон", който при почукване отронва звуци, като от музикален инструмент. Най-хубавото място в пещерата е "Изворчето".

Отпътуване за с.Иваново. В долината на река Русенски Лом, Североизточна България, в близост до село Иваново един комплекс от църкви, параклиси, манастири, издълбани в скалите, се е развивал в продължение на векове. Това са Ивановските скални църкви – един от деветте български паметника, вписан през 1979 г. в листата на ЮНЕСКО за световното културно и природно наследство.

Първите отшелници са издълбали килиите си там още през XII век. А стенописите от XIV век свидетелстват за високоразвито художествено майсторство, характерно за живописната школа на старата българска столица Търново. Време за разглеждане и снимки.

След това се отправяме към с. Басарбово , където слизаме да разгледаме Басарбовският скален манастир. Разположен в долината на река Русенски лом, той води началото си още от 2-то българско царство и е единственият действащ скален манастир в България. Най-известният обитател на манастира е роден през 1685 г. в близкото с.Басарбово. - Св. Димитър Басарбовски, който прекарал целият си живот тук. След смърта си монаха бил погребан в селската църква, но по време на Руско-турската война, мощите му били пренесени в Букурещ в църквата "Св.Св. Константин и Елена", където се намират и до днес. Пътеката, по която се влиза в манастира минава през красиво озеленен двор и свършва при кладенец изкопан от отец Димитрий. Водата в кладенеза се смята за лековита.

Отпътуване за гр.Русе и спиране до магазин "Джъмбо". Свободно време за разглеждане и покупки. Потегляне към Търговище и Ямбол.

Забележки

Екскурзията се провежда при минимум 35 туристи.

ОБЩИ УСЛОВИЯ ПО ВРЕМЕ НА ТУРИСТИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ

Поведение на туристите:

 • Преди пътуването: ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да анулира без предупреждение пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според общите условия по време на едно туристическо пътуване, описани в Закона за Туризма въпросното лице причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. В този случай ТУРОПЕРТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. На потребителя се връща заплатената до момента сума.
 • По време на пътуването: туристите следва да уважават местните обичаи , начин на живот и правила на поведение на съответната държава, в която пребивават. Може да ви глобят за изхвърлен отпадък на улицата, пушене или пресичане на необозначено място.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги по време на пътуването включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според представител на туристическата агенция или друго оторизирано лице като държавен служител – полицай, митнически или граничен служител то причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. ТУРОПЕРАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията в случаи, че проявата причинила анулацията е документирана с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица или туристи.
 • По време на движение на автобуса, всеки турист е задължен да пътува седнал. Ако в случай на неизпълнение на това изискване туристът претърпи инцидент,  всички щети и отговорности са за негова сметка.
 • Емиграция – някои клиенти използват туристическите програми, като начин на емиграция. При наличие на подобни случай ТУРОПЕРАТОРЪТ незабавно предава информация за тези лица на полицейските и гранични служби на съответната страна, в българското посолство и администрацията в България. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията на тези клиенти и не възстановява средства за услуги, които не са консумирани.
 • При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува не се изчакват закъснели туристи и на тях не се възстановяват неконсумираните услуги.
 • При отпътуване за друг град или място закъснели туристи не се изчакват. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите които не са консумирали.
 • При пътуване с автобус туристът има право да носи със себе си багаж до два броя стандартни пътни чанти. Пренасянето на обемисти предмети се допуска само с предварителното съгласие на ТУРОПЕРАТОРА и след заплащане на допълнителна такса.