ЛЕТНИ ПОЧИВКИ 2017 В ТУРЦИЯ!, АЛЕКСАНДРУПОЛИС - 26.08.2017г- STOP, ЧОРЛУ - 02.09.2017Г, ОДРИН - 09.09.2017г, ИСТАНБУЛ - 22-24.09.2017г - ПОТВЪРДЕНА, СОЛУН-МЕТЕОРА-ВЕРГИНА - 22-24.09.2017г   

Актуални оферти за екскурзии и почивки

Перлата на Бяло море - гр. Кавала - 26-27 август 2017г.

Цени от: 110.00 лв.
Продължителност 2 дни / 1 нощи
Маршрут: Търговище - Ямбол - Свиленград - Кавала

Вълнуващо е да се озовеш в Кавала - красивия амфитеатрално разположен град над Егейско море. От там идва и неговото име, в превод на български Кавала значи Каменна стълба. Като на стълба сякаш са накацали къщите в старата му част. Първоначално по красота го оприличават на гр.Велико Търново, но освен морето, тук има и нещо, което у нас все по-трудно успяваме да съхраним - минало и настояще са вплетени от всяка къща, зид, от камъче дори ни нашепва историята. 

Счита се че, прекрасният град Кавала е възникнал през 7 век пр.Хр. Известен е под различни имена: Неаполис, Христополис, Морунец. Гледайки към огромния град, човек би се запитал как е възможно преди столетия този многохиляден град да е колония на слабозаселения днес о-в Тасос. През 5 в. Неаполис е независим, но по времето на Филип II Македонски губи независимостта си и става македонско владение. През 8-9в. става част от Източната Римска империя като е назоваван Христополис. През 11 век е в ръцете на франките, а през 13 век е побългарен и носи името Морунец. Турците го завземат през 14 век. Днешното си име получава през 16 век.

  

     Пакетни цени за тръгване от гр.Търговище в 00:00ч.

Възрастен в двойна

или тройна стая

Единична стая

2Възр+1дете

(0-6)

2Възр+1дете

(7-12)

135 лв 175 лв 360 лв 370 лв

   

Пакетни цени за тръгване от гр.Ямбол в 02:00ч.

Възрастен в двойна

или тройна стая

Единична стая

2Възр+1дете

(0-6)

2Възр+1дете

(7-12)

110 лв 138 лв 290 лв 300 лв

 

Дати
29.07.2017г. до 30.07.2017г.
26.08.2017г. до 27.08.2017г.
Цената включва
 • транспорт с автобус лицензиран за международни превози на фирма "Дичони" - гр.Ямбол
 • нощувка със закуска в хотел 3*
 • магистрални,пътни и гранични такси
 • водач от фирмата по време на пътуването
 • медицинска застраховка
 • екскурзоводски услуги
Цената не включва
 • лични разходи
 • Медицинска застраховка за лица от 60 до 70 годишна възраст се доплаща по 6,00 лв.; лица от 71 до 75 годишна възраст се доплаща по 8,00 лв., а лица над 75г. - 18.00лв.
 • Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“, чрез ЗД „Булстрад” АД е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. 
 • входни такси за посещаваните обекти:    


*Византийската крепост - 3 евро  

* Вечеря в таверна с меню и музика -  20 евро

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Ден 1

Отпътуване от OMV-гр.Търговище в 00:00ч. и от Автогара-гр.Ямбол в 02:00ч. по маршрут: Търговище-Ямбол-ГКПП"Капитан Петко Войвода"-Свиленград-Орменио-Кавала.

Пристигане в Кавала около 09:00ч. Разглеждане забележителностите на града - Акведукта"Камарес", родната къща на Мехмед Али, Византийската крепост, Имарет-сграда с уникална архитектура, фунционираща в момента като 4*хотел. Разходка из тесните улички на старата част на града с множество сувенирни магазини.

Към 14:00ч. настаняване в хотел 3*. В следобедните часове - почивка или възможност за плаж. Вечертта по желание(срещу допълнително заплащане - около 20 евро), посещение на гръцки ресторант. Ще се наслаждавате на жива музика и възможност за танцуване. Нощувка.

Ден 2

Закуска в хотела. Свободно време за разходка и плаж. В близост е градския плаж, няма такси за чадъри и шезлонги, свободно се влиза и плажува. В ранният следобед освобождаване на хотела и отпътуване за България.

Необходими документи
 • За лица над 18 години - валидна лична карта или задграничен паспорт
 • За лица под 18 години - валиден задраничен паспорт при пътуване с двамата родители и акт за раждане(оригинал и копие). Ако детето пътува с единия или без родители - нотариално заверена декларация от (от двамата родители), от двамата родители и акт за раждане(оригинал и копие).
Забележки
 • Агенцията не носи отговорност за работното времеи промяната в стойността на входните такси и билети на посещаваните туристически обекти.
 • Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата.
 • Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.

ОБЩИ УСЛОВИЯ ПО ВРЕМЕ НА ТУРИСТИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ

Поведение на туристите:

 • Преди пътуването: ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да анулира без предупреждение пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според общите условия по време на едно туристическо пътуване, описани в Закона за Туризма въпросното лице причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. В този случай ТУРОПЕРТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. На потребителя се връща заплатената до момента сума.
 • По време на пътуването: туристите следва да уважават местните обичаи , начин на живот и правила на поведение на съответната държава, в която пребивават. Може да ви глобят за изхвърлен отпадък на улицата, пушене или пресичане на необозначено място.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги по време на пътуването включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според представител на туристическата агенция или друго оторизирано лице като държавен служител – полицай, митнически или граничен служител то причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. ТУРОПЕРАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията в случаи, че проявата причинила анулацията е документирана с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица или туристи.
 • По време на движение на автобуса, всеки турист е задължен да пътува седнал. Ако в случай на неизпълнение на това изискване туристът претърпи инцидент,  всички щети и отговорности са за негова сметка.
 • Емиграция – някои клиенти използват туристическите програми, като начин на емиграция. При наличие на подобни случай ТУРОПЕРАТОРЪТ незабавно предава информация за тези лица на полицейските и гранични служби на съответната страна, в българското посолство и администрацията в България. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията на тези клиенти и не възстановява средства за услуги, които не са консумирани.
 • При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува не се изчакват закъснели туристи и на тях не се възстановяват неконсумираните услуги.
 • При отпътуване за друг град или място закъснели туристи се изчакват до 15 минути. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите които не са консумирали.
 • При пътуване с автобус туристът има право да носи със себе си багаж до два броя стандартни пътни чанти. Пренасянето на обемисти предмети се допуска само с предварителното съгласие на ТУРОПЕРАТОРА и след заплащане на допълнителна такса. 
Допълнителни
 • Необходимият брой за осъществяване на пътуването е 30 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цената на пакета според наличните записани туристии след предварителното дадено съгласие от тяхна страна.
 • Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се усъществи - 7 дни преди датата на тръгване.