03-05 март в Истанбул, 31 март-01 април Румъния, 14 април - шопинг в Чорлу, МИНИ ПОЧИВКА 2018 В КУШАДАСЪ, РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЗА ЛЯТО 2018 В ТУРЦИЯ    

Актуални оферти за екскурзии и почивки

Балчик - Варна - Силистра - 07-08 юли 2018г.

Цени от: 81.00 лв.
Продължителност 2 дни / 1 нощи
Маршрут: Ямбол - Варна - Балчик - Силистра

Тръгване в 05:00ч. от Автогара гр.Ямбол  Цена: 81лв.

Дати
07.07.2018г. до 08.07.2018г.
Цената включва
 • транспорт с луксозен автобус на фирма "Дичони" гр.Ямбол
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в гр.Балчик
 • медицинска застраховка
 • водач от ТА "Ан Мар Травел" - гр.Ямбол
Цената не включва
 • лични разходи
 • доплащане за медицинска застраховка:
 • за лица от 60 до 70 годишна възраст - 1,00 лв
 • за лица от 71 до 75 годишна възраст - 2,00 лв
 • лица над 76 годишна възраст - не се застраховат.
 • Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“, чрез ЗД „Булстрад” АД е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. 
 • входове на посещаваните обекти:

   * вход за Ботаническата градна  - 5лв. - възрастни, 2 лв. - ученици и пенсионери
   * вход за Дрореца - 5 лв- възрастни , 2 лв. - ученици и пенсионери
   * Биорезерват „Сребърна” -  За възрастни: вход – 2лв., такса фотоапарат – 5лв. , такса камера – 10лв.
   * Радходка с корабче по Дунава -  15 лв. билет за 1 час.

   * Крепостта”Меджиди табия” -  2 лв за възрастен

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Ден 1

Тръгване в 05:00ч. от Автогара гр.Ямбол по маршрута: Ямбол - Варна - Балчик. Пристигайки в град Варна посещение на Аладжа манастир. Тръгване към Балчик и посещение на Ботаническата градина. Създадена е през 1955г. и се простира на площ от 194 декара, като част от нея е със статут на Защитена местност. В границите на защитената местност специалисти и любители могат да наблюдават естествените екосистеми и да оценят богатото биоразнообразие на региона. На територията на Университетска Ботаническа градина се намира и архитектурно-парковия комплек- "Дворецът", който е бил лянта резиденция на румънската кралица Мария в началото на XX век. Време за разглеждане и снимки в комплекса. Настаняване в хотел 3* в гр.Балчик. Свободно време за отдих и разходка. Нощувка.  

Ден 2

Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на биорезерват „Сребърна”. През 1977г. Сребърна влиза в световната мрежа на биосферните резервати по програма „МАБ“ („Човекът и биосферата“) на ЮНЕСКО, а през 1984г. като природна забележителност се нарежда сред деветте природни и културни обекта на България, включени в ЮНЕСКО в Списъка на световното наследство. Свободно време за разглеждане и снимки. По желание може да се направи едночасова разходка с корабче по Дунава. Отпътуване за крепостта „Меджиди табия”, намираща се в близост до Силистра. Турският форт „Абдул Меджиди”, или така наречената крепост Меджиди табия, се намира южно от Силистра и е най- запазеният от шестте укрепителни пункта на фортификационната турска система, изиграла важна роля в Кримската (1853-1856 г.) и Руско-турските войни (1853-1856 г. и 1877-1878 г.). Разглеждане на крепостта. Отпътуване за Ямбол.

Забележки

Екскурзията ще се състой при минимум 35 записани туристи.

Допълнителни

Агенцията не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти и си запазва правото за промяна на последователноста на програмата.