МИНИ ПОЧИВКА 2018 В КУШАДАСЪ, РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЗА ЛЯТО 2018 В ТУРЦИЯ    

Актуални оферти за екскурзии и почивки

Плевен - Къкрина

Цени от: 30.00 лв.
Продължителност 1 дни / 0 нощи
Маршрут: Ямбол - Велико Търново - Плевен - с.Къкрина

Тръгване в 05:00ч. от Автогара гр.Ямбол ЦЕНА: 30 лв.

Плевен има многовековна и богата история. Възниква още в тракийско време, на мястото на днешният парк "Кайлъка", с името Сторгозия, което се запазва и при римляните като пътна станция в Римската империя. След унищожаването му от варварите бива въстановен от славяните под името Каменец. На север от него е създадено и второ селище кръстено Плевен. По-късно двете населени места се обединяват и за първи път се споменават, като Плевен през 1266г., когато маджарите го завземат. 

Дати
Цената включва
  • транспорт с луксозен автобус на фирма "Дичони" гр.Ямбол
  • медицинска застраховка
  • водач от ТА "Ан Мар Травел" - гр.Ямбол
Цената не включва
  • лични разходи
  • Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“, чрез ЗД „Булстрад” АД е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. 
  • входни такси на посещаваните обекти:

  * Панорама"Плевенска епопея" - 3лв за възрастни, 1 лв. за учащи и пенсионери

  * Исторически музей - 1 лв.на човек за организирана група

  * Музея на виното в парк "Кайлъка" :

       - вход без дегустация - 6лв. за възрастни, 4 лв. за ученици и пенсионери

       - вход с малка дегустация(2 бели и 2 червени вина) - 10 лв. на човек.

       - вход с голяма дегустация (4 бели и 4 червени вина ) - 14 лв. на човек

Важно: Към дегустацията е включено плато с хапки и минерална вода. Беседите на български език са включени в такса вход. Възможност за закупуване по желание на видове бели и червени вина. 

    * Къкринско ханче - 1лв. за възрастни, 0,50лв. - за учащи и пенсионери

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Ден 1

Тръгване в 05:00ч. от Автогара гр.Ямбол по машрут: Ямбол  - В.Търново  - Плевен. Пристигайки в Плевен посещение на Парк-музей"Ген.Скобелев"- изграден в периода 1904-1907г. на самото бойно поле и заема площ от 1200 дка. На това място по време на Третия щурм на Плевен отрядът на ген.Скобелев води кръвопролитни сражения. Долината , в която са убити и ранени над 6500 воини, от тогава носи името "Мъртва". Костите на загиналите намират вечен покой в 9-те братски могили и костницата, а десетките руски оръдия от войнатаса подредени в батареи. Влизане в Панорама "Плевенска епопея 1877г." - символът на града. В нея са пресъздадени събитията от Руско-турската война 1877-1878г. и Плевенската епопея. Живописни платна експонирани в 4 зали, дело на 11 руски и 2 български художници, като посетителят се пренася в далечната 1877г. и се оказва в центъра на бойното поле.

След това отправяне към Регионалният исторически музей-гр.Плевен. Един от музейте в страната ни с най-богатата експозиция. Общият му фонд се състои от над 180 000 музейни ценности, документални и веществени свидетелства за историческата, материалната и духовна култура, образци от живата и неживата природа,които са неделима част от националното-историческо наследство.Сградата, в която се помещава музеят е изключително впечатляваща - строена е по проект на италиански архитект. Експозицията е разположена в 24 зали с над 5000 музейни ценности в пет раздела : Археология, Османско владичество и Възраждане, Етнография, Нова и най-нова история и Природа. 

Отправяне към центъра на града. Свободно време ва разходка и снимки. По желание посещение на Мавзолея "Св.Георги Победоносец", който е построен в памет на православните войници, загинали при обсадата на Плевен през 1877-1878 година, останките на много от които са погребани в криптата на параклиса. Мавзолеят е посветен на падналите при Плевен 31 000 руски и 7500 румънси войници. Построен е през периода 1903-1907г. с доброволно дарени средства от българския народ. Иконостасът и иконите са творби на видните художници Иван Мърквичка и Антон Митов.

Срещу Мавзолея се намира Водната каскада - гордостта на плевенчани. Изградена през 1982г. точно в центъра на града на площ от 10 дка. Съчетанието на вода и светлина е уникално. Целият воден комплекс представлява една вълнуваща поредица от фонтани и препятствия, които са особенно ефекни вечер, когато се съчетава блясъка на фонтаните и ефекта от осветяването. 

Отпътуване към парк"Кайлъка" - обявен за защитена местност през 1973г. Пищна растителност, езеро с лодки и водни колела, алеи за разходка, тенис кортове, плувни басейни, зоологическа градина - възможностите за възрастни и деца са разнообразни.Настаняване в хотел. Посещение на Музея на виното, намиращ се в пещера в Кайлъка. Той е оформен и подреден в естествено пещерно пространство, като гордост за него и неговите създатели е най-богатата колекция от различни видове вина , съдържащи 7000 бутилки. Дегустация, запознаване с историята на виното или намиране отговора на куп "винени" въпроси-защо да не ви се случи точно тук?Нощувка.

Тръгване към село Къкрина намиращо се в община Ловеч. Посещение и разглеждане на Къкринското ханче-обект на Регионален исторически музей в Ловеч. В него отсяда Васил Левски - идеологът на българското движение за освобождение от османско владичество. Най-почитания герой от българската история е заловен тук от турските заптиета на 27 декември 1872г. Те нахлуват в ханчето, Левски се опитва да избяга, но докато прескача плета, цървулите му се оплитат и той е заловен. По-късно, на 19 февруари 1873г., Левски е обесен в София. В двора му се намира и брястът, който е станал свидетел на залавянето на Левски, а до него се издига и паметник на Апостола. Къкринското ханче е част от 100-те национални туристически обекта. В късният следобед отпътуване към Ямбол. 

Забележки

Екскурзията ще се проведе при минимум 35 записани туристи. При първоначално записване се внасят 30% от стойността на цената, а останалата част от сумата до 14 дена преди датата на тръгване. 

Допълнителни

Фирмата не носи отговорност при промяна на входните такси на туристическите обекти и си запазва правото за промяна на последователността на посещение на обектите от програмата.