ЛЕТНИ ПОЧИВКИ 2017 В ТУРЦИЯ!, СОЛУН-МЕТЕОРА-ВЕРГИНА - 22-24.09.17г - ПОТВЪРДЕНА, 30.09.17 - ОДРИН - ПОТВЪРДЕНА, 20.10.17г. -ПЕТЪЧЕН ОДРИН-ПОТВЪРДЕН, 20-21.10.17г. - ДРАКУЛА, 27-29.10.17г. - ИСТАНБУЛ, 18.11.17г. - ЧОРЛУ   

Актуални оферти за екскурзии и почивки

Зелената Бурса - 20-22 октомври 2017г.

Цени от: 215.00 лв.
Продължителност 3 дни / 2 нощи
Маршрут: Търговище-Ямбол- Истанбул- Ескихисар-Ялова-Бурса

                

Бурса - четвъртият по големина град в Турция след Истанбул, Анкара и Измир. Разположен в подножието на планината Улуда - район, обявен за Национален парк. Намира се в непосредствена близост до Мраморно море и е известен с минералните си извори и с това, че е бил важен център за копринената индустрия. 

Градът е основан през 6 век пр.Хр. от битинския крал Прусиас и дълго време е носил неговото име - Пруса ад Олимпос. През 74г. пр. н. е. градът е завладян от римляните, а по-късно от византийците. През 1326г., преминамвайки в ръцете на османците, той се превръща в първа столица на Османската империя и приема името Бурса.

В момента Бурса е сред най-развитите турски градове, смесица от съвременност, стари каменни сгради и заможни предградия с прекрасни дървени османски вили. Жителите на града наричат своя град Зелената Бурса - заради зелените плочки от Изник, украсяващи някои от най-прочутите му паметници, а също и заради парковете, градините, Националния ловен парк и намиращата се наблизо планина Улуда - популярен ски-курорт. 

Национален парк УЛУДА - Името на парка в митологията е било OLYMPOSMYSIOS. Улуда, по време на Османската империя е била известна като планината Кешиш и през 1925г. започва да носи сегашното си име УЛУДА. Най-високият връх в нейните предели е 2343м надморска височина. В най високите и части се намират 9 ледникови езера, като някои от тях през летните месеци пресъхват.

Улуда е водещ център за зимни и ски спортове. Поради това, че е в близост до големи жилищни райони и множеството къмпинги и места за отдех, отговаря на изискванията за рекреационен туризъм за жителите на гр.Бурса и околните области. Годишния брой посетители на Национален парк Улуда възлиза на около 1 000 000 души.

Изник - разположен на брега на езерото Изник на малоазиатския бряг срещу Истанбул. В древността носи името Никея. В Християнството градът е известен с Никео-Цариградския символ на вярата, приет през 325г. на първият Вселенски събор. Съборът бил свикан от византийския император Константин Велики. 

Световно известен символ на града е Изникската керамика, която се отличава с много добра консистенция и много здрав гланц. Почти всички джамии в Истанбул и други градове а също и дворци са украсени  с разноцветната и богато орнаментирана керамика от Изник. 

Градът дава възможност да се видят следите на всеки период и всяка цивилизация. Ако искате да се насладите на планините и езерото, да се докоснете до грънчарството и да опитате вкусните маслини, ако искате да чуете песента вчерашния, днешния и утрешния ден, звука на религиозните песни идващ от църкви и джамии, най-красивият залез на слънцето във водите на езерото, елате в Изник. Ако разбереш Изник, значи си разбрал историята. 

 

 Цени от Ямбол: 

Възрастен в двойна и 

тройна стая

Възрастен в единична

стая

2 Възрас.т +1 дете

(0-12)

215 лв. 270 лв. 595 лв. 


 Цена от Търговище:

Възрастен в двойна и

тройна стая

Възрастне в единична 

стая

2Възраст.+1дете

(0-12)

240 лв. 295 лв. 670 лв.Дати
20.10.2017г. до 22.10.2017г.
Цената включва
 • Транспорт с луксозен автобус на фирма"Дичони"гр.Ямбол.
 • Две нощувки с две закуски в хотел в Бурса
 • Медицинска застраховка
 • Митнически, магистрални и фериботни такси
 • Лицензиран екскурзовод на български език
 • Водач от фирмата по време на пътуването
Цената не включва
 • Лични разходи
 • Медицинска застраховка за лица от 60 до 70г. се доплаща - 6лв., от 71 до 75г. се доплаща - 8лв. , над 76г. се доплаща - 18лв.
 • Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“, чрез ЗД „Булстрад” АД е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. 
 • Панорамна - обзорна обиколка на гр. Бурса - 15 евро 
 • Еднодневна екскурзия в гр.Изник(древната Никея) - 38 евро
 • Вечеря в ресторант с жива музика и традиционни ястия в гр. Бурса - около 30 евро
 • Входна такса за Археологическия музей - 10 TL
 • Двупосочна такса за лифта в Улуда - 20 TL
ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Ден 1

Тръгване в 01:30ч. от ОМV-гр.Търговище и в 04:00ч. от Автогара-гр.Ямбол. Пристигане по обяд в гр.Бурса - четвъртият по големина град в днешна Турция, първа столица на Османската империя и важен търговски център, разположен на западния край на древният път на коприната. Настаняване в хотела. В ранният следобед - Панорамна обзорна обиколка на града с лицензиран екскурзовод на български език (срещу допълнително заплащане). Започва с разглеждане на Гробниците на основателите на Османската империя - Осман и Орхан, Зелената джамия, Улу джами, Коза хан и къщата на Кемал Ататюрк. Свободно време за разходка  в красивите градски паркове и пазари, предлагащи типичните за ориента стоки и сувенири. Връщане в хотела. Свободно време за отдих и релакс в термалният хотел"Тиара". На ваше разположение е закритият басеин с топла минерална вода, сауната и турската баня. Само масажите са срещу заплащане в спа центъра. Нощувка.  

Ден 2

Закуска. Еднодневна екскурзия до гр. Изник (срещу допълнително заплащане). Пристигайки в града посещение на църквата "Св. София". Построена през 4в., в стил базилика, на мястото на пресичане на пътищата идващи от четири врати. През Османският период църквата е превърната в джамия от страна на Орхан Бей, а по време на Султан Сюлейман , архитекта Мимар Синан е добавил един олтар и е направил големи сводове в страничните места. Въпреки това се е запазила основната структура на църквата. Днес "Св. София" служи като музей и устоява на историята с подовите мозайки, на които има изображения на пророците Исус и Дева Мария. Посещение на Археологическия музей - Приютът Нилюфер Хатун. Построен през 1388г. от Султан Мурад I, в чест на майка му Нилюфер Хатун. Приятът е бил най-красивият пример на Османската архитектура и изкуство за 14в. През 1960г. започва да служи като музей. Входна такса - 10 тур.лири. Разглеждане на Фабрика за керамика и Античния или както се знае от древността Римски театър, който се намира на брега на езерото и е от 2в. Има капацитет от 15 000 места. В Античния театър са запазени в голяма част местата за публиката и тунела излизащ към арената предназначен за животните. Една от величествените архиологически сгради на Анадола, която съществува и в днешно време. Отпътуване за Бурса. Вечеря в ресторант с програма и меню (срещу допълнително заплащане). Нощувка в хотела. 

Ден 3

Закуска. Освобождаване на хотела и отправяне към Националния парк - Улуда. В него се намира най-високия връх в област западен Анадол с височина - 2343м. Националният парк притежава необикновена красота - гори, флора и фауна. Качване с лифт до високите части на парка. При пътуването с лифта ще видите различни видове дървета и горска растителност. Лифта е кабинков, качването е по желание с времетраене - 15 мин. и такса 20 тул. лири двупосочно. Свободно време за фото пауза , разходка и обяд в намиращите се около лифта заведения. В ранният следобед отпътуване за България.  

Необходими документи
 • За лица над 18 години - валиден задграничен паспорт
 • За лица под 18 години - пътуващи с двамата родители се изисква задграничен паспорт и акт за раждане оригинал и копие
 • За лица под 18 години пътуващи с един родител или без родители се изисква декларация от родителите, нотариално заверена оригинал и копие и акт за раждане оригинал и копие
Забележки

Важно:

Екскурзията ще се проведе при минимум 35 записани туристи!

Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на посещаваните обекти. 

ОБЩИ УСЛОВИЯ ПО ВРЕМЕ НА ТУРИСТИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ

Поведение на туристите:

 • Преди пътуването: ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да анулира без предупреждение пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според общите условия по време на едно туристическо пътуване, описани в Закона за Туризма въпросното лице причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. В този случай ТУРОПЕРТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. На потребителя се връща заплатената до момента сума.
 • По време на пътуването: туристите следва да уважават местните обичаи , начин на живот и правила на поведение на съответната държава, в която пребивават. Може да ви глобят за изхвърлен отпадък на улицата, пушене или пресичане на необозначено място.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги по време на пътуването включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според представител на туристическата агенция или друго оторизирано лице като държавен служител – полицай, митнически или граничен служител то причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. ТУРОПЕРАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията в случаи, че проявата причинила анулацията е документирана с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица или туристи.
 • По време на движение на автобуса, всеки турист е задължен да пътува седнал. Ако в случай на неизпълнение на това изискване туристът претърпи инцидент,  всички щети и отговорности са за негова сметка.
 • Емиграция – някои клиенти използват туристическите програми, като начин на емиграция. При наличие на подобни случай ТУРОПЕРАТОРЪТ незабавно предава информация за тези лица на полицейските и гранични служби на съответната страна, в българското посолство и администрацията в България. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията на тези клиенти и не възстановява средства за услуги, които не са консумирани.
 • При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува не се изчакват закъснели туристи и на тях не се възстановяват неконсумираните услуги.
 • При отпътуване за друг град или място закъснели туристи не се изчакват. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите които не са консумирали.
 • При пътуване с автобус туристът има право да носи със себе си багаж до два броя стандартни пътни чанти. Пренасянето на обемисти предмети се допуска само с предварителното съгласие на ТУРОПЕРАТОРА и след заплащане на допълнителна такса. 
Допълнителни