03-05 март в Истанбул, 31 март-01 април Румъния, 14 април - шопинг в Чорлу, МИНИ ПОЧИВКА 2018 В КУШАДАСЪ, РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЗА ЛЯТО 2018 В ТУРЦИЯ    

Актуални оферти за екскурзии и почивки

Чудните мостове, Бачковски манастир и Асенова крепост - 19 май 2018г.

Цени от: 27.00 лв.
Продължителност 1 дни / 0 нощи
Маршрут: Ямбол - Стара Загора - Пловдив - Асеновград

Цена от Ямбол: 27лв.

Дати
19.05.2018г.; 
Цената включва
 • Транспорт с автобус на фирма "Дичони" - гр.Ямбол
 • Медицинска застраховка
 • Водач - представител от "Ан Мар Травел" - гр.Ямбол
 • Екскурзоводски услуги
Цената не включва

Входни такси за посещаваните обекти:

 • За Бачковски манастир - Манастирската част - 1 лв., Вход в музея - 3лв.
 • Чудните мостове - 2лв.
 • Асеновата крепост - 2лв. за възрастни, 1.50 лв. за ученици

- Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“, чрез ЗД „Булстрад” АД е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. 

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Ден 1

Тръгване  от от Автогара- гр.Ямбол в 07:00ч. по маршрут: Ямбол – Пловдив – Асеновград. Пътува се по магистрала Тракия, където се прави кратка почивка. За Чудните мостове се минава през Асеновград по поречието на Чепеларска река. Свободно време за обиколка и разглеждане на уникалните скални образувания и прекрасната природа навсякъде наоколо. Препоръчваме Ви да си носите суха храна. Местността е подходяща за пикник сред природата, но има и заведения.

Пристигане в Бачковският манастир. Той е вторият по големина манастир в България след Рилския манастир. Основан през 1083г. от грузинеца Григорий Бакуриани, който е бил доместик на западните войски на византийския император Алексей I Комнин. В манастирският храм на Бачковският манастир се пази чудодейната икона на Богородица Умиление. Тя е подарена на манастира през 1311г. от двама грузински пътешественици – Атанасий и Окрапир. В манастира са запазени и забележителни произведения на приложните изкуства – великолепни църковни утвари, обковки на ръкописни книги и др., част от които днес се съхраняват в манастирският музей, а други – в Църковният историко-археологически музей в София. Свободно време за разлеждане на манастира.

Отпътуване за Асеновата крепост. Намира се в планината Родопи и е отдалечена на 3 км.,от Асеновград, върху скалист връх на левия бряг на река Асеница. Естественият скален масив, на който се намира крепостта, е с площ дванадесет декара. Със своите почти отвесни, дори надвесени над реката склонове той е недостъпен от трите си страни. Стратегическото разположение и естествената защита на местността е използвана още по времето на траките, които през V век пр.н.е. строят укрепление. След разглеждане на крепостта, в късният следобед отпътуване за Ямбол.

Забележки

Пътуването ще се проведе при минимум 30 записани туристи.

ОБЩИ УСЛОВИЯ ПО ВРЕМЕ НА ТУРИСТИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ

Поведение на туристите:

 • Преди пътуването: ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да анулира без предупреждение пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според общите условия по време на едно туристическо пътуване, описани в Закона за Туризма въпросното лице причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. В този случай ТУРОПЕРТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. На потребителя се връща заплатената до момента сума.
 • По време на пътуването: туристите следва да уважават местните обичаи , начин на живот и правила на поведение на съответната държава, в която пребивават. Може да ви глобят за изхвърлен отпадък на улицата, пушене или пресичане на необозначено място.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги по време на пътуването включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според представител на туристическата агенция или друго оторизирано лице като държавен служител – полицай, митнически или граничен служител то причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. ТУРОПЕРАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията в случаи, че проявата причинила анулацията е документирана с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица или туристи.
 • По време на движение на автобуса, всеки турист е задължен да пътува седнал. Ако в случай на неизпълнение на това изискване туристът претърпи инцидент,  всички щети и отговорности са за негова сметка.
 • Емиграция – някои клиенти използват туристическите програми, като начин на емиграция. При наличие на подобни случай ТУРОПЕРАТОРЪТ незабавно предава информация за тези лица на полицейските и гранични служби на съответната страна, в българското посолство и администрацията в България. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията на тези клиенти и не възстановява средства за услуги, които не са консумирани.
 • При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува не се изчакват закъснели туристи и на тях не се възстановяват неконсумираните услуги.
 • При отпътуване за друг град или място закъснели туристи не се изчакват. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите които не са консумирали.
 • При пътуване с автобус туристът има право да носи със себе си багаж до два броя стандартни пътни чанти. Пренасянето на обемисти предмети се допуска само с предварителното съгласие на ТУРОПЕРАТОРА и след заплащане на допълнителна такса. 
Допълнителни

Агенцията не носи отговорност при промяна на входните такси за посещаваните обекти.