03-05 март в Истанбул, 31 март-01 април Румъния, 14 април - шопинг в Чорлу, МИНИ ПОЧИВКА 2018 В КУШАДАСЪ, РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЗА ЛЯТО 2018 В ТУРЦИЯ    

Актуални оферти за екскурзии и почивки

Дряновски манастир- пещерата Бачо Киро-Етъра-Соколски манастир - 18 март 2018г.

Цени от: 37.00 лв.
Продължителност 1 дни / 0 нощи
Маршрут: Ямбол - Дебелец - Дряново - Габрово - Етъра - Соколски манастир
Дати
18.03.2018г.; 
Цената включва
 • транспорт с автобус на фирма "Дичони" - гр.Ямбол
 • медицинска застраховка 
 • водач от ТА "Ан Мар Травел"
 • екскурзоводски услуги
Цената не включва
 • лични разходи
 • Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“, е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. 
 • входни такси на посещаваните обекти: 
 • Пещерата "Бачо Киро" - къс маршрут - възрастни - 2лв, учащи - 1лв
 •                                    - дълъг маршрут - възрастни - 4лв, учащи - 2лв.
 • Дряновски манастир - възрастни - 2лв., учащи - 1лв.
 • Етъра - 4 лв. за възрастни, 2 лв. - за учащи и пенсионери 
ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Ден 1

Тръгване в 06:00ч. от Автогара-гр.Ямбол по маршрут: Ямбол - Дебелец - Дряново - Пещерата "Бачо Киро" - Габрово - Етъра - Соколски манастир. Отправяне към пещерата Бачо Киро. Пещерата е разположена на 300 метра западно от Дряновския манастир, в близост до водната пещера Андъка в отвесна варовикова скала на 335 м надморска височина. В първата зала на пещерата- "Преддверието" са открити оръдия на труда и следи от човешко присъствие, които датират от палеолита. Разполага с разнообразие от вторични карстови образования- сталактити, сталагмити, сталактони и драперии. Една от туристическите атракции е "Чистилището" - нисък трудно проходим коридор, за който казват, че може да бъде преминат само от праведен човек.

    Отпътуване към Дряновският манастир " Свети Архангел Михаил". Средновековната обител е основана по времето на Цар Калоян, след пренасяне на мощите на св.Михаил Воин от Потуха в Търновград (1197-1207г.). Процесията нощува край р.Дряновска под града и по християнските канони на свещеното място се издига манастир. През вековете Дряновският манастир  е средище на българската просвета и култура. На днешното място е въстановен  през 1845г. Както другите манастири, той е бил пазител на българския дух през време на петвековното турско робство. В него са намирали убежище Васил Иванов Кунчев - Левски, отец Матвей Преображенски - Миткалото и други революционери. В манастира е създаден революционен комитет. Свободно време за посещение на манастира и разглеждане на сувенирните магазини, както и да похапнете  в близкото заведение до манастира.Отпътуване за гр. Габрово и Соколски манастир. Посещение на Соколски манастир  "Успение Богородично"- манастирът е живописно разположен по горното течение на р.Янтра. Основан през 1833 г. от Архимадрит Йосиф, известен по-късно в борбата за църковна автономия. В средата на просторният манастирски двор , потънал в зеленина, ден и нощ ромоли уникална белокаменна чешма с осем чучура. Предполага се , че чешмата е построена през 1868г. от майстор Кольо Фичето, който извайва в ъглите на чешмата каменни соколи - символ на обесените българи от четата на Капитан дядо Никола, две години по-рано. Свободно време за разглеждане и закупуване на сувенири.  Отпътуване за етнографски комплекс "Етъра" . Свободно време за разглеждане на комплекса с красивите дюкянчета и работилници. Възможност да седнете и да изпиете едно кафе на пясък или да похапнете от вкусните традиционни ястия и сладкиши предлагани в комплекса.  В късния следобед отпътуване за гр.Ямбол. 

Забележки

Важно: Екскурзията ще се проведе при минимум 35 записани туристи. 

ОБЩИ УСЛОВИЯ ПО ВРЕМЕ НА ТУРИСТИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ

Поведение на туристите:

 • Преди пътуването: ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да анулира без предупреждение пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според общите условия по време на едно туристическо пътуване, описани в Закона за Туризма въпросното лице причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. В този случай ТУРОПЕРТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. На потребителя се връща заплатената до момента сума.
 • По време на пътуването: туристите следва да уважават местните обичаи , начин на живот и правила на поведение на съответната държава, в която пребивават. Може да ви глобят за изхвърлен отпадък на улицата, пушене или пресичане на необозначено място.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги по време на пътуването включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според представител на туристическата агенция или друго оторизирано лице като държавен служител – полицай, митнически или граничен служител то причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. ТУРОПЕРАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията в случаи, че проявата причинила анулацията е документирана с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица или туристи.
 • По време на движение на автобуса, всеки турист е задължен да пътува седнал. Ако в случай на неизпълнение на това изискване туристът претърпи инцидент,  всички щети и отговорности са за негова сметка.
 • Емиграция – някои клиенти използват туристическите програми, като начин на емиграция. При наличие на подобни случай ТУРОПЕРАТОРЪТ незабавно предава информация за тези лица на полицейските и гранични служби на съответната страна, в българското посолство и администрацията в България. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията на тези клиенти и не възстановява средства за услуги, които не са консумирани.
 • При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува не се изчакват закъснели туристи и на тях не се възстановяват неконсумираните услуги.
 • При отпътуване за друг град или място закъснели туристи не се изчакват. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите които не са консумирали.
 • При пътуване с автобус туристът има право да носи със себе си багаж до два броя стандартни пътни чанти. Пренасянето на обемисти предмети се допуска само с предварителното съгласие на ТУРОПЕРАТОРА и след заплащане на допълнителна такса. 
Допълнителни

Туристическата агенция не носи отговорност при промяна на работното време и входните такси на посещаваните обекти.