03-05 март в Истанбул, 31 март-01 април Румъния, 14 април - шопинг в Чорлу, МИНИ ПОЧИВКА 2018 В КУШАДАСЪ, РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЗА ЛЯТО 2018 В ТУРЦИЯ    

Актуални оферти за екскурзии и почивки

Обиколен тур на Адриатика - 21-27.05.2018г.

Цени от: 625.00 лв.
Продължителност 7 дни / 5 нощи
Маршрут: Ямбол - Загреб - остров Крък - Плитвички езера - Задар - Шибеник - Трогир - Сплит - Дубровник - Котор - Будва - София

 

Дата Възрастен в двойна стая Възрастен в единична стая Трети възрастен в стая Дете до 12г. в стая с 2ма възрастни
21.05/27.05.2018 625,00 лв 800,00 лв 615,00 лв 565,00 лв
03.09/09.09.2018 625,00 лв 800,00 лв 615,00 лв 565,00 лв
18.09/24.09.2018 625,00 лв 800,00 лв 615,00 лв 565,00 лв
Дати
21.05.2018г. до 27.05.2018г.
03.09.2018г. до 09.09.2018г.
18.09.2018г. до 24.09.2018г.
Цената включва
  • 1 нощувка, 1 закуска в хотел 3* в/в района на Загреб
  • 1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* на остров Крък
  • 1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* в/в района на Задар
  • 2 нощувки, 2 закуски и 2 вечери в хотел 3* на Дубровнишка Ривиера или в Неум.
  • транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/
  • водач от фирмата организатор
  • екскурзоводски услуги
  • местни екскурзоводи за обиколките в Загреб, Задар, Шибеник, Трогир, Сплит, Дубровник
  • групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец
Цената не включва
  • входни такси за забележителностите по програмата:

Плитвички езера - за възрастен 130 kn., за деца до 18г. 70 kn 
Дубровник – 28 евро общо за възрастен; 18 евро общо за дете до 14 г. (Францискански манастир, Доминикански манастир, Дубровнишка катедрала, Княжев двор); 
Шибеник – 6 евро (катедралата Св.Яков) 

  • доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 5 лева; от 71 до 75г. – 7 лева; от 76 до 85г. – 15 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
  • доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен, Ямбол – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева.
ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Ден 1

/СОФИЯ – ЗАГРЕБ/ 
(След предварително запитване и потвърждение от наша страна, възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора и Пловдив, срещу допълнително заплащане). 

Отпътуване от София от паркинга пред стадион Васил Левски в 06.00ч. Маршрут: София - Белград – Загреб. Пристигане в Загреб в късния следобяд. Туристическа програма в центъра на хърватската столица: площад „Бан Йосип Йелачич”, Катедралата, площад „Каптол”. Настаняване в хотел в/ в района на Загреб. Нощувка. 

Ден 2

/ЗАГРЕБ – ОПАТИЯ – РИЕКА – ОСТРОВ КРЪК/ 
Закуска. Отпътуване за известния курорт Опатия – свободно време за самостоятелна разходка. Посещение на Риека – вторият по големина град в Хърватска. Туристическа програма в централната част на града. Продължаване по пътя за остров Крък. Пристигане на остров Крък. Разположен в залива Кварнер, той е най-големият остров в Адриатическо море свързан със сушата чрез дългият 1430м. “Кръчки мост”. Туристическа програма в старата част на град Крък: Главния площад, Катедралата “Маринино възнесение”, Кулата на площад Камплин, крепостните стени, църквата “Св.Квирин” (светеца покровител на града). Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка. 

Ден 3

/ОСТРОВ КРЪК – ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА – ЗАДАР/ 
Закуска. Отпътуване за Плитвичките езера (UNESCO) - тюркоазените очи на Хърватска. Плитвичките езера са най-красивият и известен хърватски национален парк, представляващ 16 езера свързани чрез 56 водопада, които са се образували между планинските масиви: „Мала Капела“ и „Плесевица”. Продължаване по пътя за Задар. Туристическа програма в Задар.- един от най-укрепените градове на Адриатическото крайбрежие в древността, запазил и до днес красотата и величието си - кръглата църква Св. Донат от 9-ти век, руините на Римския форум от II век пр.Хр., Задарската катедрала, Цитаделата. Настаняване в хотел в/в района на Задар. Вечеря. Нощувка. 

Ден 4

/ЗАДАР – ШИБЕНИК – ТРОГИТ – СПЛИТ – ДУБРОВНИК/ 
Закуска. Отпътуване за Шибеник. Туристическа програма: катедралата Св.Яков (UNESCO), Кметството. Отпътуване за града-музей Трогир (UNESCO). Туристическа програма - Катедралата, Лоджията с часовниковата кула, Двореца на Луцич, Кулата Камерленго. Отпътуване за Сплит - културен и икономически център на Средна Далмация. Преди 1700г. римският император Диоклециан избира този залив за построяване на дворец, в който да живее след оттеглянето си. Туристическа програма в историческата част на града – двореца на Диоклециан (UNESCO), Катедралата, Храма на Юпитер, Колонадата, Вестибюла, променадата Рива. Вечерта настаняване в хотел на Дубровнишка Ривиера или в Неум. Вечеря. Нощувка. 

Ден 5

/ДУБРОВНИК/ 
Закуска. Туристическа програма в стария град на Дубровник с местен екскурзовод (По време на програмата се посещават и туристическите обекти за които има входна такса. Туристите които не желаят да заплатят входните такси изчакват групата отвън пред всеки обект за да продължат с туристическата обиколка): улица Страдун, големият и малкия фонтан на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата Св.Спас, Францисканския манастир и Аптеката, Доминиканския манастир, Градската часовникова кула, Дубровнишката катедрала, църквата Св.Влах (покровителя на града), паметника на Орландо, паметника на Иван Гундулич. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

Ден 6

/ДУБРОВНИК – КОТОР – БУДВА – СОФИЯ/ 
Закуска. Отпътуване за Черна гора. Преминаване с ферибот през Которския залив, известен също като „най-южния фиорд”. Пристигане в Котор, градът и природния район около него са включени в списъка на UNESCO. Туристическа обиколка в старият град: Западната порта на градските стени, Главния площад, Часовниковата кула, двореца на Дуковете, Византийския дворец, катедралата Св.Трифон. Кратко свободно време. Отпътуване за Будванска ривиера и известния черногорски курорт Будва. Туристическа обиколка в старият град на Будва: придвижвайки се по тясните улички и площадчета ще стигнем до църквата Св.Троица, катедралата Св.Йоан и Цитаделата. Желаещите могат да се качат на върха на Цитаделата откъдето се открива прекрасна гледка към близкият остров Св.Никола и цяла Будванска Ривиера. След обед отпътуване за България. Нощен преход. 

Ден 7

/СОФИЯ/ 
Пристигане в София рано сутринта. 

Необходими документи
  • валидни лична карта или задграничен паспорт.
  • за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
  • за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.
Забележки
  • Срок за записване: до запълване на свободните места. 
  • Начин на плащане: аванс в размер на 100,00 лева на човек при записване, доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване. 
  • За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване. 
  • Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти. 
  • Настаняването по седалки в автобуса се осъщестява според последователноста на записване. 
  • Агенцията си запазва правото за промени в последователноста на изпълнение на програмата. 
  • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка "Отмяна на пътуване" в ЗАД Армеец. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; .разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията. 
  • Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 30 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна. 
  • Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 5 дни преди датата на отпътуване.