03-05 март в Истанбул, 31 март-01 април Румъния, 14 април - шопинг в Чорлу, МИНИ ПОЧИВКА 2018 В КУШАДАСЪ, РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЗА ЛЯТО 2018 В ТУРЦИЯ    

Актуални оферти за екскурзии и почивки

Батак и Велинград - 10-11 март 2018г.

Цени от: 85.00 лв.
Продължителност 2 дни / 1 нощи
Маршрут: Ямбол - Пазарджик - Батак - Велинград

Батак е разположен по склоновете на Баташката планина в Западните Родопи. В него през май 1976 година се състояла кървавата трагедия, разтърсила цяла Европа: след двуседмична битка с огромна турска войска от шестхилядното население на Батак оцелели само хиляда души. Селото било изгорено до основи. Останала да стърчи само каменната църква "Света Неделя", в която около две хиляди души, предимно жени, деца и старци, пострадали мъченически за вярата си. Останките им почиват на мястото на Светая Светих в изпепелената Църква, превърнати по-късно в музей. 

Велинград е един от най-красивите и известни балнеоложки и планински курорти в България. Намира се в Чепинската котловина в Западните Родопи и това му местонахождение събира в него уникални природни дадености. През 2008 година Велинград беше обявен за "СПА столица на България". Градът е образуван от сливането на три села - Чепино, Лъджене и Каменица през 1948 година. Сега те са трите основни квартала във Велинград. Името си носи от героичната партизанка Вела Пеева, която участва в антифашисткото движение. При засада от жандармерията тя жертва живота си в местността "Бялата скала" високо в планината в края на март 1944 год. Освен множеството топли минерални извори Велинград предлага достъп до изключителната природа на Западните Родопи. В близост до града има 2 ски писти, което прави Велинград целогодишен курорт. Един от символите на Велинград е най-големият карстов извор в България - Клептуза.

Тръгване от гр. Ямбол Цена: 85лв.

Дати
10.03.2018г. до 11.03.2018г.
Цената включва
  • Транспорт с луксозен автобус на фирма "Дичони" - гр.Ямбол. 
  • 1 нощувка и закуска в СПА хотел - гр.Велинград
  • Медицинска застраховка
  • Водач от ТА"Ан Мар Травел" 
Цената не включва
  • Лични разходи
  • Доплащане медицинска застраховка:

              за лица от 60 до 70 годишна възраст - 1,00 лв

              за лица от 71 до 75 годишна възраст - 2,00 лв

              лица над 76 годишна възраст - не се застраховат.

  • Входни такси на посещаваните обекти:
  • Исторически музей Батак - 3лв. за възрастни, 2лв. за учащи и пенсионери
ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Ден 1

Тръгване в 06:00ч. от Автогара гр.Ямбол. Ппистигайки в гр.Батак посещение на Исторически музеен комплекс - Батак. В съзнанието на българина гр.Батак винаги се свързва с трагичните събития, случили се тук по време на и веднага след Априлското въстание от 1876г. В района на комплекса се намират : Исторически музей Батак, който чрез своите обновяващи се експозиции-постоянни и временни представя различни теми от богатото култулно-историческо наследство на Община Батак, Църква-костница"Св.Неделя" - създадена през 1813г., на която историята е отредила да стане храм светиня и Балиновата къща, където наредената в нея етнографска експозиция е посветена на традиционната народна култура в Батак. Свободно време за разглеждане и снимки.    Отпътуване за гр.Велинград. Настаняване в СПА хотел. Свободно време за почивка. Нощувка.

Ден 2

Закуска. Време за релакс , може да се възползвате от СПА центъра в хотела или разходка във града. По обяд освобождаване на стаите и отпътуване за Ямбол. 

Забележки

Фирмата не носи отговорност за промяна на работното време и входните такси на посещаваните обекти.

Допълнителни

Важно: Екскурзията ще се проведе при минимум 30 записани туристи.

При първоначалното записване се внасят 30% от стойността на цената, а останалата част от сумата  до 10 дена преди датата на пътуване.