ЛЕТНИ ПОЧИВКИ 2017 В ТУРЦИЯ!, СОЛУН-МЕТЕОРА-ВЕРГИНА - 22-24.09.17г - ПОТВЪРДЕНА, 30.09.17 - ОДРИН - ПОТВЪРДЕНА, 20.10.17г. -ПЕТЪЧЕН ОДРИН-ПОТВЪРДЕН, 20-21.10.17г. - ДРАКУЛА, 27-29.10.17г. - ИСТАНБУЛ, 18.11.17г. - ЧОРЛУ   

Актуални оферти за екскурзии и почивки

Осоговски манастир - Скопие 07-08 октомври 2017г.

Цени от: 160.00 лв.
Продължителност 2 дни / 1 нощи
Маршрут: Велико Търново - Ямбол - Крива паланка - Скопие
Дати
25.03.2017г. до 26.03.2017г.
03.06.2017г. до 04.06.2017г.
07.10.2017г. до 08.10.2017г.
Цената включва
 • транспорт
 • 1 нощувка със закуска в Скопие
 • медицинска застраховка
 • екскурзоводско обслужване 
Цената не включва
 • лични разходи
 • доплащане за медицинска застраховка

за лица от 60 до 70 годишна възраст - 1,00 лв

за лица от 71 до 75 годишна възраст - 2,00 лв

лица над 76 годишна възраст - не се застраховат.

 • Вечеря с жива музика в хотела - 15,00 евро
ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Ден 1

 Отпътуване от гр.Велико Търново - Стадион"Ивайло" в 20:00ч., а в 22:00ч. от Автогара - гр.Ямбол. Посещение на манастир „Св.Йоаким Осоговски”. Осоговският православен манастир, разположен близо до македонския град Крива паланка е част от българското историческо наследство в областта. Йоаким Осоговски е български светец, един от най-верните последователи и ученици на Св. Иван Рилски. Популярността на култа към светеца в средата на XIIв. води до изграждането на едноименния манастир. Свободно време за отдих и релакс из прекрасния двор на манастира. Отпътуване за Скопие. Разположен по долината на река Вардар, град Скопие е столица и най-голям град на Р.Македония. Столица е на България от 972 до 992 г. Днес в Скопие се намират най-важните учреждения на Р.Македония, тук е съсредеточено и около половината от производство на страната. В последните години в града усилено се строят разнообразни паметници, които могат да се видят навсякъде от бреговете на Вардар до централния площав „Македония” - на Александър Македонски, на цар Самуил, император Юстиниан, Гоце Делчев, Кирил и Методий, Климент Охридски, Майка Тереза, паметниците на македонския просяк, на пазаруващото момиче, ваксаджийчето, порта Македония, известна тук като Триумфалната капия. Свободно време в центъра на града. Изкачване до върха на планината Водно и Милениумския кръст, който се извисява над Скопие с височина от 66 м. В него е поставен асансьор до върха, откъдето се разкрива гледка към града и околностите. Кръстът е построен в чест на 2000 години от съществуването на християнството, откъдето идва и името му. Настаняване в хотел. Организирана вечеря с жива музика и традиционна македонска кухня в ресторанта на хотела по желание срещу допърнително заплащане. Нощувка.

Ден 2

 Закуска. Посещение на Калето с църквата „Св.Спас” и гроба на Гоце Делчев. Средновековната крепост Скопско кале се намира на най-високата точка около Скопие. Тя е един от символите и гордостта на всички македонци. Има невероятен панорамен изглед към река Вардар и към цялата столица. Реставрацията на Калето продължава и до днес по проект на Управлението за защита на културното наследство. Тук са открити основите на църква, която датира от 13 век, а през 2010 г. са намерено и най-голямото количество византийски монети, откривани някога в Македония. Храмът „Свети Спас” в Скопие е разположен източно от крепостта. Георги (Гоце) Делчев е един от най-значимите български революционери, водач и идеолог на Вътрешната македоно-одринска революционна организация, национален герой в България и Република Македония. След смъртта му, мощите му се пазят в в „Илинденската организация“ в България, а след 1946г са предаени на Спокие, където са погребани в каменен саркофаг в църкавата „Свети Спас”. Свободно време за пазаруване в града. Отпътуване за България. Пристигане във Велико Търново.

Необходими документи

  Необходими документи:

 - лична карта или паспорт  с 3 месечна валидност след датата на връщане. За деца до 18 години,пътуващи без родители ли с единият родител - нотариално заверена декларация, че родителите дават правото си детето да пътува извън пределите на България. 

 За Република Македония няма визови, санитарни и медицински изисквания. 

Забележки

Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 40 човека

Необходим депозит при записване : 50% от пакетната цена

Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване

Деца до 18г. пътуващи с един или без родител - нотариално заверена декларация от единия или двамата родители. 

Допълнителни

Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на посещаваните обекти. 

ОБЩИ УСЛОВИЯ ПО ВРЕМЕ НА ТУРИСТИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ

Поведение на туристите:

 • Преди пътуването: ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да анулира без предупреждение пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според общите условия по време на едно туристическо пътуване, описани в Закона за Туризма въпросното лице причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. В този случай ТУРОПЕРТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. На потребителя се връща заплатената до момента сума.
 • По време на пътуването: туристите следва да уважават местните обичаи , начин на живот и правила на поведение на съответната държава, в която пребивават. Може да ви глобят за изхвърлен отпадък на улицата, пушене или пресичане на необозначено място.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги по време на пътуването включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според представител на туристическата агенция или друго оторизирано лице като държавен служител – полицай, митнически или граничен служител то причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. ТУРОПЕРАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията в случаи, че проявата причинила анулацията е документирана с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица или туристи.
 • По време на движение на автобуса, всеки турист е задължен да пътува седнал. Ако в случай на неизпълнение на това изискване туристът претърпи инцидент,  всички щети и отговорности са за негова сметка.
 • Емиграция – някои клиенти използват туристическите програми, като начин на емиграция. При наличие на подобни случай ТУРОПЕРАТОРЪТ незабавно предава информация за тези лица на полицейските и гранични служби на съответната страна, в българското посолство и администрацията в България. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията на тези клиенти и не възстановява средства за услуги, които не са консумирани.
 • При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува не се изчакват закъснели туристи и на тях не се възстановяват неконсумираните услуги.
 • При отпътуване за друг град или място закъснели туристи не се изчакват. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите които не са консумирали.
 • При пътуване с автобус туристът има право да носи със себе си багаж до два броя стандартни пътни чанти. Пренасянето на обемисти предмети се допуска само с предварителното съгласие на ТУРОПЕРАТОРА и след заплащане на допълнителна такса.