03-05 март в Истанбул, 31 март-01 април Румъния, 14 април - шопинг в Чорлу, МИНИ ПОЧИВКА 2018 В КУШАДАСЪ, РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЗА ЛЯТО 2018 В ТУРЦИЯ    

Актуални оферти за екскурзии и почивки

Охрид - Струга - Скопие - 18-21 май 2018г

Цени от: 184.00 лв.
Продължителност 4 дни / 3 нощи
Маршрут: Велико Търново - Ямбол - Кюстендил - ГКПП Гюшево - Охрид - Струга - Скопие

Възможност за отпътуване от гр.Ямбол и гр.Сливен при минимум 10 записани туристи с доплащане за транспорт в двете посоки по 25лв на човек!

Дати
18.05.2018г. до 21.05.2018г.
21.09.2018г. до 24.09.2018г.
Цената включва

 - транспорт

 - 2 нощувка със закуска в Охрид 

 - медицинска застраховка

 - екскурзоводско обслужване 

Цената не включва

 - лични разходи

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Ден 1

Отпътуване от Велико Търново вечерта в 20:00ч. от стадион"Ивайло", а в 22:00ч. по маршрут Велико Търново - ГКПП Кюстендил – Скопие – Охрид. 

Ден 2

Пристигане в Охрид сутринта. Охрид, който е бил българска столица по времето на цар Самуил, все още носи отпечатъка на величието. Ако има място извън пределите на родината, което всеки българин родолюбец трябва да посети, това е македонският курорт Охрид. Градът е българската столица и седалище на родната патриаршия в края на Х и началото на ХI век, когато български цар е Самуил. Днес Охрид е Македонската мека за туристите, със зашеметителните зи Византийски църкви, малки калдаръмени улички, хотелски услуги на добро ниво и живописни, осеяни с малки камъчета плажове, предлагащи отдих. Настаняване в хотел. Екскурзия до манастира "Св. Наум". Обителта е основана от чудотворният светец, а изграждането й се финансира през 900 г. от цар Борис I. Мощите на Св.Наум и днес са там. На самия пристан, още преди да се качите до църквата, ви посреща дървена статуя на светеца, който се явил насън на майстора и бил изваян само за ден. В двора на комплекса се разхождат пауни, а във водите на реката, от която извира Охридското езеро, плуват лебеди. Посещение на Билянините извори. Отпътуване за Струга и разходка по живописната чаршия и разглеждане на красивия град, съчетаващ по неповторим начин модерното и традиционното. Връщане в Охрид. Нощувка. 

Ден 3

Закуска. Панорамна обиколка на Стария град с професионален местен екскурзовод – църквите “Св. Йоан Канео”, “Св. Климент Охридски”, “Св. София” , Самуиловата крепост. Можете да почувствате величието на славното ни минало, изкачвайки стръмните калдъръмени улички до Самуиловата крепост, от която се разкрива невероятна гледка към града и Охридското езеро. В ясни дни може да видите и съседните албански села от другата страна на "морето". Разходката по бойните зидове ще ви върне във времето, когато стражата е следяла от високите стени за сигурността на града с най-много църкви. Местните хора твърдят, че е имало храм за всеки ден от годината. Разходка с корабче по Охридското езеро. Малцина знаят, че това естествено тектонично езеро и най-дълбокото в Европа и най-старото в света. Свободно време за разходка по чаршията на града. Нощувка. 

Ден 4

Закуска. Отпътуване за Скопие рано сутринта. Разположен в долината на река Вардар, град Скопие е столица и най-голям град на Р.Македония. Тук е съсредоточено и около половината от производството на страната. Разглежда се църквата “Св. Спас”, Калето. Средновековната крепост Скопско кале се намира на най-високата точка около Скопие. Тя е един от символите и гордостта на всички македонци. Има невероятен панорамен изглед към река Вардар и към цялата столица. Реставрацията на Калето продължава и до днес по проект на Управлението за защита на културното наследство. Тук са открити основите на църква, която датира от 13 век, а през 2010 г. са намерено и най-голямото количество византийски монети, откривани някога в Македония. Храмът „Свети Спас” в Скопие е разположен източно от крепостта. Свободно време. Отпътуване за България. Връщане във Ямбол и Велико Търново вечерта.

Необходими документи

 Необходими документи:

 - лична карта или паспорт  с 3 месечна валидност след датата на връщане. За деца до 18 години,пътуващи без родители ли с единият родител - нотариално заверена декларация, че родителите дават правото си детето да пътува извън пределите на България. 

 За Република Македония няма визови, санитарни и медицински изисквания. 

Забележки

Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 40 човека

Необходим депозит при записване : 50% от пакетната цена

Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване

Деца до 18г. пътуващи с един или без родител - нотариално заверена декларация от единия или двамата родители. 

Допълнителни

Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на посещаваните обекти. 

ОБЩИ УСЛОВИЯ ПО ВРЕМЕ НА ТУРИСТИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ

Поведение на туристите:

  • Преди пътуването: ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да анулира без предупреждение пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според общите условия по време на едно туристическо пътуване, описани в Закона за Туризма въпросното лице причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. В този случай ТУРОПЕРТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. На потребителя се връща заплатената до момента сума.
  • По време на пътуването: туристите следва да уважават местните обичаи , начин на живот и правила на поведение на съответната държава, в която пребивават. Може да ви глобят за изхвърлен отпадък на улицата, пушене или пресичане на необозначено място.
  • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги по време на пътуването включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според представител на туристическата агенция или друго оторизирано лице като държавен служител – полицай, митнически или граничен служител то причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. ТУРОПЕРАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията в случаи, че проявата причинила анулацията е документирана с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица или туристи.
  • По време на движение на автобуса, всеки турист е задължен да пътува седнал. Ако в случай на неизпълнение на това изискване туристът претърпи инцидент,  всички щети и отговорности са за негова сметка.
  • Емиграция – някои клиенти използват туристическите програми, като начин на емиграция. При наличие на подобни случай ТУРОПЕРАТОРЪТ незабавно предава информация за тези лица на полицейските и гранични служби на съответната страна, в българското посолство и администрацията в България. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията на тези клиенти и не възстановява средства за услуги, които не са консумирани.
  • При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува не се изчакват закъснели туристи и на тях не се възстановяват неконсумираните услуги.
  • При отпътуване за друг град или място закъснели туристи не се изчакват. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите които не са консумирали.
  • При пътуване с автобус туристът има право да носи със себе си багаж до два броя стандартни пътни чанти. Пренасянето на обемисти предмети се допуска само с предварителното съгласие на ТУРОПЕРАТОРА и след заплащане на допълнителна такса.