ЛЕТНИ ПОЧИВКИ 2017 В ТУРЦИЯ!, СОЛУН-МЕТЕОРА-ВЕРГИНА - 22-24.09.17г - ПОТВЪРДЕНА, 30.09.17 - ОДРИН - ПОТВЪРДЕНА, 20.10.17г. -ПЕТЪЧЕН ОДРИН-ПОТВЪРДЕН, 20-21.10.17г. - ДРАКУЛА, 27-29.10.17г. - ИСТАНБУЛ, 18.11.17г. - ЧОРЛУ   

Актуални оферти за екскурзии и почивки

Земята на орлите - 21-24 септември 2017г.

Цени от: 289.00 лв.
Продължителност 4 дни / 3 нощи
Маршрут: Ямбол - Велико Търново - София - Охрид - Дурас - Тирана - Елбасан

Тръгване от Ямбол цена за двойна и тройна стая: 289лв.

Дати
21.09.2017г. до 24.09.2017г.
Цената включва

 

 •  1 нощувка със закуска в Охрид
 •  2 нощувки в хотел **/ *** с 2 закуски; 2 вечеря в Албания
 •  транспорт с комфортен автобус;
 •  туристическа програма в Охрид,
 •  туристическа програма в Елбасан, Тирана и Дурас
 •  екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 •  местен екскурзовод в Охрид и манастира „Св. Наум”;
 •  медицинска застраховка с асистанс на стойност 5 000 евро.

            ОТСТЪПКИ:

 •  настаняване на дете до 4 години – безплатно;
 •  настаняване на дете от 4 до 12 години – минус 15 лв.

            ДОПЛАЩАНЕ:
       • настаняване в единична стая – плюс 45 лв.

Цената не включва

• разходи от личен характер;
• вечеря в ресторант с жива музика в Охрид (по желание - организират се на място ~ 25 лева; 
   Входни такси за посещаваните обекти:

    - Манастира „Св. Наум” – 2 лв.;

    - Охрид – посещение на 2 църкви – 6 лв.;

    - Охрид - Крепостната стена – 1 лв.;

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Ден 1

 ВЕЛИКО ТЪРНОВО - ЯМБОЛ - СОФИЯ– ОХРИД
Отпътуване от Автогара - гр.Ямбол в 00.30ч, от гр. Велико Търново в 02:00 ч. от паркинга на стадион „Ивайло”/, ., а от гр.София в 06:00 ч., кръговото на Сточна гара/ за Република Македония. Пристигане в Охрид около обяд, по възможност настаняване в хотел. Отпътуване за Манастир "Свети Наум". Разглеждане на Билянините извори. Свободно време. Вечеря с жива музика (срещу допълнително заплащане). Нощувка.

Ден 2

ОХРИД - ДУРАС
Закуска. Туристическа програма в Охрид: Пешеходна разходка в града – паметника на Св. Св. Кирил и Методий, площада и пристана на града, паметника на Св. Климент Охридски, къщата на братя Робеви, работилницата за ръчна изработка на хартия по стар традиционен начин, църквата „Св. София”, Амфитеатъра, църквата „Св. Богородица Перивлепта”, Самуиловата крепост, църквата „Св. Климент” (Плаошник), където се намират мощите на Св. Климент Охридски, Базиликата, църквата „Св. Йоан Канео”, Стария чинар, търговската улица и др. Свободно време. Отпътуване около обяд за Албания. Панорамна обиколка на Дурас. Туристическа програма в центъра на града – един от най-старите римски градове в средиземноморието и най-голямото пристанище в Албания. Разглеждане на крепостта с венецианската кула с амфитеатъра. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 3

ДУРАС - ТИРАНА
Закуска. Отпътуване за Тирана – столицата на Албания. Туристическа програма с разглеждане на площада на Скендербег, Часовниковата кула и статуята на Скендербег - националния герой на Албания, дворецът на Културата, Националния исторически музей, паметника на Майка Албания. Посещение на Круе. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4

 ЕЛБАСАН
Закуска. Разходка в Елбасан – древната Скампа. Градът възниква през I век, а началото на днешния Елбасан е поставено през 1466 година от османския султан Мехмед II. Днес градът е известен с добре запазаните си крепостни стени. Около 11ч. отпътуване от Елбасан. Пристигане във Велико Търново около полунощ.

Необходими документи

 Необходими документи:

 - лична карта или паспорт  с 3 месечна валидност след датата на връщане. За деца до 18 години,пътуващи без родители ли с единият родител - нотариално заверена декларация, че родителите дават правото си детето да пътува извън пределите на България. 

Забележки

Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 40 човека

Необходим депозит при записване : 50% от пакетната цена

Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване

Деца до 18г. пътуващи с един или без родител - нотариално заверена декларация от единия или двамата родители. 

Допълнителни

Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на посещаваните обекти. 

ОБЩИ УСЛОВИЯ ПО ВРЕМЕ НА ТУРИСТИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ

Поведение на туристите:

 • Преди пътуването: ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да анулира без предупреждение пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според общите условия по време на едно туристическо пътуване, описани в Закона за Туризма въпросното лице причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. В този случай ТУРОПЕРТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. На потребителя се връща заплатената до момента сума.
 • По време на пътуването: туристите следва да уважават местните обичаи , начин на живот и правила на поведение на съответната държава, в която пребивават. Може да ви глобят за изхвърлен отпадък на улицата, пушене или пресичане на необозначено място.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги по време на пътуването включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според представител на туристическата агенция или друго оторизирано лице като държавен служител – полицай, митнически или граничен служител то причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. ТУРОПЕРАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията в случаи, че проявата причинила анулацията е документирана с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица или туристи.
 • По време на движение на автобуса, всеки турист е задължен да пътува седнал. Ако в случай на неизпълнение на това изискване туристът претърпи инцидент,  всички щети и отговорности са за негова сметка.
 • Емиграция – някои клиенти използват туристическите програми, като начин на емиграция. При наличие на подобни случай ТУРОПЕРАТОРЪТ незабавно предава информация за тези лица на полицейските и гранични служби на съответната страна, в българското посолство и администрацията в България. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията на тези клиенти и не възстановява средства за услуги, които не са консумирани.
 • При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува не се изчакват закъснели туристи и на тях не се възстановяват неконсумираните услуги.
 • При отпътуване за друг град или място закъснели туристи не се изчакват. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите които не са консумирали.
 • При пътуване с автобус туристът има право да носи със себе си багаж до два броя стандартни пътни чанти. Пренасянето на обемисти предмети се допуска само с предварителното съгласие на ТУРОПЕРАТОРА и след заплащане на допълнителна такса.