ЛЕТНИ ПОЧИВКИ 2017 В ТУРЦИЯ!, СОЛУН-МЕТЕОРА-ВЕРГИНА - 22-24.09.17г - ПОТВЪРДЕНА, 30.09.17 - ОДРИН - ПОТВЪРДЕНА, 20.10.17г. -ПЕТЪЧЕН ОДРИН-ПОТВЪРДЕН, 20-21.10.17г. - ДРАКУЛА, 27-29.10.17г. - ИСТАНБУЛ, 18.11.17г. - ЧОРЛУ   

Актуални оферти за екскурзии и почивки

АДРИАТИЧЕСКО КРАЙБРЕЖИЕ - 16 - 23 септември 2017г.

Цени от: 720.00 лв.
Продължителност 8 дни / 7 нощи
Маршрут: Сараево, Мостар, Неум, остров Корчула, Дубровник, Будва, Котор, Бар, Тирана, Дуръс, Поградец, Охрид, Скопие

ЦЕНА:

Дата Възрастен в двойна стая Трети възрастен в стая Възрастен в единична стая Дете до 12г. в стая с 2ма възрастени
28.04/05.05.2017 720,00 лв 695,00 лв 920,00 лв 590,00 лв
16.09/23.09.2017
Дати
28.04.2017г. до 05.05.2017г.  Цена: 720.00 лв. Заминаване от: ст.В.Левски - София
16.09.2017г. до 23.09.2017г.  Цена: 720.00 лв. Заминаване от: ст.В.Левски - София
Цената включва
 • 1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* в Сараево
 • 2 нощувки, 2 закуски и 2 вечери в хотел 4* в Неум
 • 2 нощувки, 2 закуски и 2 вечери в хотел 3* в курорт на Дубровнишка ривиера
 • 1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* в района на Дуръс
 • 1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* в Охрид
 • транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/
 • водач от фирмата организатор
 • екскурзоводски услуги
 • местни екскурзоводи за обиколките в Дубровник, Корчула, Будва, Котор, Тирана, Дурас, Охрид;
 • групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец
Цената не включва
 • входни такси за забележителностите по програмата:
 • Дубровник – 28 евро общо за възрастен; 18 евро общо за дете до 14 г. (Францискански манастир, Доминикански манастир, Дубровнишка катедрала, Княжев двор); 
 • екскурзия до Трогир и Сплит - 20 евро / НЕ ВКЛЮЧВА ВХОДНИ ТАКСИ, организира се при група минимум 35 души, заявява се и се заплаща на място/;
 • Корабче до остров Корчула – 10 евро;
 • Корабче до остров Локрум – 14 евро;
 • доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 5 лева; от 71 до 75г. – 7 лева; от 76 до 85г. – 15 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
 • доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен, Ямбол – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева
ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Ден 1

/СОФИЯ – САРАЕВО/ 
(След предварително запитване и потвърждение от наша страна, възможност за отпътуване от района на Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора и Пловдив, срещу допълнително заплащане).

Отпътуване от София от паркинга пред стадион “Васил Левски” в 07.00ч. Пътуване по маршрут: София – Пирот – Крушевац - Чачак – Ужице - Вишеград – Сараево. Пристигане в Сараево привечер. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка

Ден 2

/САРАЕВО – МОСТАР – НЕУМ/

Закуска. Панорамна обиколка на Сараево: моста на Айфел и историческия мост, където е бил убит австро-унгарския престолонаследник Фердинанд /причина за започването на Първата световна война/, Инат къща, Кметството, Катедралата и Баш чаршия.  Отпътуване за град Мостар. Разглеждане на Старият турски мост над река Неретва построен през 16в. /Мостът е в списъка за културни наследства на UNESCO. По време на ожесточените сражения през 1993г. е разрушен, и отново възстановен и открит през 2004г./. Разходка по тесните калдаръмени улички на старата част на града. Отпътуване за Неум. Пристигане в курорта и настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка. 

Ден 3

/НЕУМ – Сплит*–Трогир* - НЕУМ/ 
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Трогир и Сплит ( с допълнително заплащане – 20 евро ).

Отпътуване за града-музей Трогир – историческата му част е включена в списъка на световното наследство на UNESCO. Историческият Стар град се намира на неголям остров, разположен между континеталната част и остров Чиово. Туристическа програма – Катедралата Свети Лаврентий с портала на майстор Радован, Лоджията с часовниковата кула, Двореца на Луцич, крепостта Камерленго. Отпътуване за Сплит - културен и икономически център на област Средна Далмация. Преди 1700г. римският император Диоклециан избира този залив за построяване на дворец, в който да живее след оттеглянето си. Туристическа програма в историческата част на града – двореца на Диоклециан (UNESCO), Катедралата, Храма на Юпитер, Колонадата, Вестибюла, променадата Рива. Връщане в хотела в Неум.

Вечеря. Нощувка. 

Ден 4

/НЕУМ – остров КОРЧУЛА - ДУБРОВНИК/ 

Закуска. Отпътуване за остров Корчула (пътуването е комбинирано с автобус и корабче – цена за билета за корабче – 10 евро в двете посоки, заплаща се задължително). Посещава се град Корчула, където през 1254г. се е родил великия пътешественик и откривател Марко Поло. Туристическа обиколка: стените на стария град, кулата Велики Ревелин, площад Св.Марко, Катедралата Св.Марко, къщата на Марко Поло. Отпътуване за Дубровнишка ривиера. Пристигане в курорта Млини. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 5

/ДУБРОВНИК/

Закуска. Панорамен тур на Дубровнишка ривиера и Дубровник. Туристическа програма в стария град на Дубровник с местен екскурзовод (По време на програмата се посещават и туристическите обекти, за които има входна такса. Туристите, които не желаят да заплатят входните такси, изчакват групата отвън пред всеки обект, за да продължат с туристическата обиколка): улица Страдун, големият и малкия фонтан на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата Св.Спас, Францисканския манастир и Аптеката, Доминиканския манастир, Градската часовникова кула, Дубровнишката катедрала, църквата Св.Влах (покровителя на града), паметника на Орландо, паметника на Иван Гундулич. 
По желание разходка с корабче до близкият остров Локрум, който е обявен за национален парк. Според легендата на Локрум е намерил спасение Ричард Лъвското сърце, след корабокрушение на връщане от Кръстоносен поход до Палестина. Разглеждане на ботаническата градина на острова. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

Ден 6

/ДУБРОВНИК – КОТОР - БУДВА – БАР – ТИРАНА - ДУРЪС/

Закуска. Отпътуване за Черна гора. Преминаване с ферибот през Которския залив, известен също като „най-южния фиорд”.  Продължаване за Котор, градът и природния район около него са включени в списъка на UNESCO. Туристическа обиколка в старият град: Западната порта на градските стени, Главния площад, Часовниковата кула, Византийския дворец, катедралата Св.Трифон. Отпътуване за известния черногорски курорт Будва. Туристическа обиколка в старият град на Будва: придвижвайки се по тесните улички и площадчета ще стигнем до църквата Св. Троица, катедралата Св. Йоан и Цитаделата. Желаещите могат да се качат на върха на Цитаделата откъдето се открива прекрасна гледка към близкият остров Св.Никола и цяла будванска ривиера. Продължаваме към град Бар. Посещаваме стария град на Бар – крепостта на Стари Бар, часовниковата кула, най-старата църква в Черна гора, османската баня – хамам. Отпътуване за столицата на Албания - Тирана. Туристическа програма: площад Скендербег, паметника на Скендербег, Националният исторически музей, Операта, джамията на Хаджи Етем бей, Часовниковата кула. Продължаваме за Дуръс. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка. 

Ден 7

/ДУРЪС – ПОГРАДЕЦ – манастира „СВ.НАУМ” – ОХРИД/

Закуска. Пешеходна разходка в центъра на Дуръс с разглеждане на останките на крепостната стена, най-големия Амфитеатър и Джамията Фатух. Отпътуване за Охрид, като преди това ще разгледаме Поградец. Разходка в града – старата православна църква „Св. Мария”, новата църква „Възкресение” и джамията в центъра на града. Продължаваме към Македония. Посещаваме манастирът „Св.Наум”, намиращ се на 28 км. от Охрид. Пристигане в Охрид и настаняване в хотел. Туристическа програма в старата част на Охрид с местен екскурзовод: църквите Св.София, Св.Йоан-Канео, Св.Панталеймон, Св.Богородица Перивлепта-Климент Охридски, Духовното училище, Самуиловата крепост и Старият чинар. Вечеря. Нощувка. 

Ден 8

/ОХРИД – СКОПИЕ – СОФИЯ/

Закуска. Отпътуване за България. Кратък престой в Скопие. Посещение на църквата „Св.Спас” и гроба на Гоце Делчев, разходка из Старата Чаршия. Възможност за обяд. Продължаваме по пътя към България. Пристигане в София късно вечерта.

Необходими документи
 • Лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт.
 • Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.
Забележки
 • Начин на плащане: аванс в размер на 200,00 лева на човек при записване, доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.
 • За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
 • Настаняването по седалки в автобуса се осъщестява според последователноста на записване.
 • Агенцията си запазва правото за промени в последователноста на изпълнение на програмата.
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка "Отмяна на пътуване" в ЗАД Армеец. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията.
 • Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
 • Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 5 дни преди датата на отпътуване.