ЛЕТНИ ПОЧИВКИ 2017 В ТУРЦИЯ!, СОЛУН-МЕТЕОРА-ВЕРГИНА - 22-24.09.17г - ПОТВЪРДЕНА, 30.09.17 - ОДРИН - ПОТВЪРДЕНА, 20.10.17г. -ПЕТЪЧЕН ОДРИН-ПОТВЪРДЕН, 20-21.10.17г. - ДРАКУЛА, 27-29.10.17г. - ИСТАНБУЛ, 18.11.17г. - ЧОРЛУ   

Актуални оферти за екскурзии и почивки

цяла АЛБАНИЯ...на един дъх 02 - 08 септември 2017г.

Цени от: 569.00 лв.
Продължителност 7 дни / 6 нощи
Маршрут: Скопие, Охрид, Круя, Тирана, Берат, Вльора, Гирокастра, Саранда, Бутринт

ЦЕНИ:

Дати 

човек в двойна стая

трето легло в стая

единична стая

дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)

29.04/05.05.2017

549лв.

529 лв.

719 лв.

499 лв.

02.09/08.09.2017

569лв.

549 лв.

739 лв.

519 лв.

.
Дати
29.04.2017г. до 05.05.2017г.  Цена: 549.00 лв. Заминаване от: ст.В.Левски - София
02.09.2017г. до 08.09.2017г.  Цена: 569.00 лв. Заминаване от: ст.В.Левски - София
Цената включва
 • 6 нощувки, 6 закуски, 6 вечери в хотели 3*
 • транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/
 • водач от фирмата организатор
 • екскурзоводски услуги
 • групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец
Цената не включва
 • входни такси и билети за туристически обекти: (30 MKD = 1 BGN; 70 = 1 BGN)

Охрид: църквата Св.София - 100 MKD, църквата Св.Богородица - 100 MKD крепостна стена - 30 MKD 
Дуръс - амфитеатър и археолофически музей - 300 LEK, 
Круя - музей на Скендербег – 200 LEK 
Тирана - Национален исторически музей – 200 LEK 
Крепостта Берат - 250 LEK 
Бутринт – вход 500 LEK 

 • доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 5 лева; от 71 до 75г. – 7 лева; от 76 до 85г. – 15 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
 • доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Ямбол, Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева
ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Ден 1

/СОФИЯ – СКОПИЕ – ОХРИД/ 
(След предварително запитване и потвърждение от наша страна, възможност за отпътуване от района на Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора и Пловдив, срещу допълнително заплащане). 
Отпътуване от Сoфия от паркинга пред стадион Васил Левски в 07.00 часа. Маршрут: София - Кюстендил - Гюешево - Скопие. Кратък престой в Скопие. Посещение на църквата „Св.Спас” и гроба на Гоце Делчев, разходка из Старата Чаршия. Възможност за обяд. Продължаване на пътуването към Охрид. Пристигане в Охрид вечерта. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка. 

Ден 2

/ОХРИД – ЕЛБАСАН - ДУРЪС/ 
Закуска. Пешеходна разходка в старата част на Охрид: църквите “Св.София”, “Св.Йоан-Канео”, “Св. Панталеймон”, ”Св. Богородица Перивлепта-Климент Охридски”, Духовното училище, Самуиловата крепост, Старият чинар. Отпътуване за Дурас. По пътя посещение на град Елбасан /древната Скампа/. Пристигане в района на Дуръс. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка. 

Ден 3

/ДУРЪС – КРУЯ – ТИРАНА - ДУРЪС/ 
Закуска. Отпътуване за Дуръс - най-голямото пристанище на Албания и бивша нейна столица. Пешеходна разходка в центъра на града с разглеждане на останките на крепостната стена, най-големия Амфитеатър, Джамията Фатух. Отпътуване за Круя – родното място на националния герой Скендербег. Пешеходна разходка: през старата чаршия ще стигнем до останките на крепостта от 5 век, в която се намират музея на Скендербег и Етнографския музей. Отпътуване за Тирана – столицата на Албания. Панорамен тур: площад Скендербег, паметника на Скендербег, Националният исторически музей, Операта, джамията на Хаджи Етем бей, Часовниковата кула. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

Ден 4

/ДУРЪС – БЕРАТ – ВЛЬОРА/ 
Закуска. Освобождаване на хотелските стаи. Отпътуване за Берат (UNESCO) „Градът на хилядите прозорци”, обявен за град-музей. Старoто име на града е било Антипатреа. Град Берат е издигнат на висок хълм над река Озуми, отличаващ се със своите стотици къщи с възрожденска архитектура и с десетки църкви с пъстри фасади и керамикопластична украса. Посещение на Стария град с величествените крепостни стени, със запазенaта църква и цитадела „Св. Троица”, в която през XVI век е работил известният зограф Онуфрий. Отпътуване за Вльора, известен като „Градът на героите”, защото именно тук са се водели едни от най – важните битки за свободата и независимостта на Албания. Тук е обявена независимостта на Албания от Османската империя. Днес градът е второто по големина пристанище на страната, както и предпочитан летен курорт.Пристигане във Вльора. Настаняване в хотел. Вечеря.Нощувка. 

Ден 5

/ВЛЬОРА – ГИРОКАСТРА – САРАНДА/ 
Закуска. Освобождаване на хотелските стаи. Отпътуване за Гирокастра (UNESCO), известен като „градът на хилядата стълби”, заради амфитеатралното си разположение, също така и родно място на Енвер Ходжа, дългогодишният авторитарен ръководител на Албания. Туристическа обиколка на Гирокастра: Стария базар, Крепостта над Гирокастра, Националния музей на оръжията, къщата на Енвер Ходжа, където сега се помещава Етнографския музей. Отпътуване за Саранда – градът на четиридесетте светци, разположен на брега на едноименен залив, срещу остров Корфу, на брега на Йонийско море. Настаняване в хотел в Саранда. Вечеря. Нощувка. 

Ден 6

/САРАНДА – БУТРИНТ – САРАНДА/ 
Закуска. Отпътуване за Бутринт. Разглеждане на археологически обект Бутринт – древен римски град, заобиколен от омиротворяващата красота на едноименния национален парк. Събрал безброй артефакти от Бронзовата епоха до XIX в, включително обширни крепостни стени, амфитеатър, базилика, храмове и венециански замъци, този културно-исторически шедьовър е част от обектите в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Друга особено атрактивна забележителност край Саранда е замъкът Лекурси, „кацнал” върху доминиращия хълм на 2 км. от града. Построен през XV – XVI в. от Султан Сюлейман при инвазията му към Корфу, днес тази средновековна твърдина е приютил кокетно кафене, от което можете да се насладите на спираща дъха панорама към Саранда и Бутринт 

Изворът на синьото око е естествен природен феномен, образуван насред течащата река. Водата му е колкото ледена, толкова и искрящо синя, наподобявайки същинско тюркоазеносиньо око. Известно е, че дълбочината му достига над 50 м., но въпреки водолазните проучвания, не е точно установена, тъй като според вярванията силата на водата е толкова голяма, че изтласка към повърхността всичко, устремило се към дъното. Можете да се уверите сами като хвърлите някое камъче. Връщане в Саранда. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка. 

Ден 7

/САРАНДА – СОФИЯ/ 
Закуска. Освобождаване на хотелските стаи. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта. 

Необходими документи
 • Лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт.
 • Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.
Забележки
 • Начин на плащане: аванс в размер на 200,00 лева на човек при записване, доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.
 • За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
 • Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
 • Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата.
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка "Отмяна на пътуване" в ЗАД Армеец. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; .разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията.
 • Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
 • Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 5 дни преди датата на отпътуване.