ЛЕТНИ ПОЧИВКИ 2017 В ТУРЦИЯ!, СОЛУН-МЕТЕОРА-ВЕРГИНА - 22-24.09.17г - ПОТВЪРДЕНА, 30.09.17 - ОДРИН - ПОТВЪРДЕНА, 20.10.17г. -ПЕТЪЧЕН ОДРИН-ПОТВЪРДЕН, 20-21.10.17г. - ДРАКУЛА, 27-29.10.17г. - ИСТАНБУЛ, 18.11.17г. - ЧОРЛУ   

Актуални оферти за екскурзии и почивки

Изумруденият остров Лефкада - 27.09 - 01.10.2017г.

Цени от: 329.00 лв.
Продължителност 5 дни / 3 нощи
Маршрут: Търговище - Ямбол - Свиленград ГКПП

Остров Лефкада или наричан още Лефкас, се намира в Гърция и е четвъртият по големина остров в Йонийско море. Разположен е над островите Итака и Кефалония, много близо до северозападния бряг на Аитолоакарания, от който е разделен от лагуна. Град Лефкада е столица на острова. До острова може да се стигне с автомобил и ферибот. Островът се характеризира с планински терен и вечнозелена богата растителност, което го прави различен от повечето гръцки острови.

Според легенда островът е бил сватбен подарък от бащата на Орфей за бащата на Пенелопа.

Името на Лефкада (означава "бяло") идва от забележителните стръмни бели скали на нос Лефката, който се намира на южния бряг на острова. Островът е културен център на Йонийския регион с много исторически забележителности. Плажът на Василики се счита за един от най-добрите в света за почитателите на водните спортове. Плажовете са покрити с пясък и ситни камъчета.

Тръгване от гр.Търговище цена: 349лв.

Тръгване от гр.Ямбол цена: 329лв.

Дати
27.09.2017г. до 01.10.2017г.
Цената включва

 - транспорт с лицензиран автобус на фирма "Дичони" - гр.Ямбол

 - пътни и магистрални такси

 - 3 нощувки със закуски в хотел 3* на о-в Лефкада

 - медицинска застраховка 

 - водач представител от фирма "Ан Мар Травел" - гр.Ямбол.

 - бонус - кратка пешеходна обиколка на Йоанина


Цената не включва

 - лични разходи

 - Разходка с корабче - Седем Йонийски острова - 30 евро (минимум 20 туристи)

 - Обиколка на столицата на острова град Лефкада - 10 евро (минимум 20 туристи)

 - Медицинска застраховка за лица от 60 до 70 годишна възраст се доплаща по 6,00 лв.; 

                                            от 71 до 75 години се доплаща по 8 лв

                                            над 76 години се доплаща по 18 лв.

 • Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“, чрез ЗД „Булстрад” АД е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. 
ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Ден 1

Отпътуване в 17.30ч от ОМV-гр.Търговище и 20:00ч. от Автогара-гр.Ямбол по маршрут: Търговище - Ямбол - Тополовград - Свиленград ГКПП" Капитан Петко войвода" - Кавара - Солун - Верия - Козани - Йоаннина - Превеза - о-в Лефкада. Минавайки през град Превеза, разположен на устието на Амбрийския залив, се минава по изградения в Гърция тунел под морето с дължина 1570м.

Ден 2

Пристигане на остров Лефкада около обяд. Настаняване в хотел 3*. Свободно време за почивка и разходка. Нощувка. 

Ден 3

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание(срещу допълнително заплащане)  целодневен круиз с корабче Седем Йонийски острова (с включен обяд на кораба):

 остров Порто Кацики или Егремни – най-красивите плажове на острова с възможност за скачане и плуване в кристалната вода на Йонийско море;

 остров Кефалония със свободно време в градчето Фискардо; 

остров Итака с възможност за разходка или плаж на острова на Одисей;

пещерите на остров Меганиси;

трите острова на семейство Онасис : Скорпио - необитаем остров, превърнат в малък частен рай и любовно гнездо на Онасис, на който се венчава със съпругата си Жаклин Кенеди, Спарти и Скорпиди - ще ни напомнят за невероятната любов между корабният магнат Аристотел Онасис и оперната певица Мария Калас; 

остров Мадури, известен със своята вечнозелена растителност.

Връщане в хотела. Нощувка. 

Ден 4

Закуска. Свободно време за плаж или по желание(срещу допълнително заплащане) се организира Панорамна-обзорна обиколка на столицата - Лефкада: църквата "Св.Мина". Свободно време за разглеждане и снимки. Манастира "Панагия Фенеромени" в Цокаладес, построен върху основите на древен храм, създаден в миналото в чест на богинята Артемида. Връщане в хотела. Нощувка. 

Ден 5

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване и минавайки през град Йоанина(Янина) - бонус от фирмата - кратка пешеходна обиколка на града с фото пауза. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта. 

Необходими документи
 • За лица над 18 години- валидна лична карта или задграничен паспорт
 • За лица под 18 години- валиден задграничен паспорт при пътуване с двамата родители и акт за раждане (оригинал и копие).Ако детето пътува с единият или без родители- нотариално заверена декларация (оригинал и копие) от двамата родители и акт за раждане (оригинал и копие).
Забележки

Екскурзията се провежда при минимум 35 записани туристи.

ОБЩИ УСЛОВИЯ ПО ВРЕМЕ НА ТУРИСТИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ

Поведение на туристите:

 • Преди пътуването: ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да анулира без предупреждение пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според общите условия по време на едно туристическо пътуване, описани в Закона за Туризма въпросното лице причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. В този случай ТУРОПЕРТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. На потребителя се връща заплатената до момента сума.
 • По време на пътуването: туристите следва да уважават местните обичаи , начин на живот и правила на поведение на съответната държава, в която пребивават. Може да ви глобят за изхвърлен отпадък на улицата, пушене или пресичане на необозначено място.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги по време на пътуването включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според представител на туристическата агенция или друго оторизирано лице като държавен служител – полицай, митнически или граничен служител то причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. ТУРОПЕРАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията в случаи, че проявата причинила анулацията е документирана с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица или туристи.
 • По време на движение на автобуса, всеки турист е задължен да пътува седнал. Ако в случай на неизпълнение на това изискване туристът претърпи инцидент,  всички щети и отговорности са за негова сметка.
 • Емиграция – някои клиенти използват туристическите програми, като начин на емиграция. При наличие на подобни случай ТУРОПЕРАТОРЪТ незабавно предава информация за тези лица на полицейските и гранични служби на съответната страна, в българското посолство и администрацията в България. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията на тези клиенти и не възстановява средства за услуги, които не са консумирани.
 • При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува не се изчакват закъснели туристи и на тях не се възстановяват неконсумираните услуги.
 • При отпътуване за друг град или място закъснели туристи не се изчакват. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите които не са консумирали.
 • При пътуване с автобус туристът има право да носи със себе си багаж до два броя стандартни пътни чанти. Пренасянето на обемисти предмети се допуска само с предварителното съгласие на ТУРОПЕРАТОРА и след заплащане на допълнителна такса.