03-05 март в Истанбул, 31 март-01 април Румъния, 14 април - шопинг в Чорлу, МИНИ ПОЧИВКА 2018 В КУШАДАСЪ, РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЗА ЛЯТО 2018 В ТУРЦИЯ    

Актуални оферти за екскурзии и почивки

Шопинг тур в Лозенград - 28.02.2018г. - ПРЕД ПОТВЪРЖДЕНИЕ

Цени от: 25.00 лв.
Продължителност 1 дни / 0 нощи
Маршрут: Ямбол - Лозенград - Ямбол

Лозенград на турски Къркларели, на гръцки: Саранда Еклисиес) е град в Турция, административен център на едноименния вилает Лозенград. Намира се в западното подножие на Странджа, в близост до границата с България.По време на Османското владичество е основан от българи, като важна транспортна точка между Европа и центъра на империята – Истанбул, който ние наричаме Цариград, а гърците – Константинопол. Градът днес не блести с помпозна красота, чистота, европейски фейс и прочие. Превърнал се е в нещо средно между ориенталско селище със силен беломорски привкус от гръцки западно-тракийски вид. 

Дати
28.02.2018г.;  17.03.2018г.;  04.04.2018г.;  21.04.2018г.; 
Цената включва

- Транспорт с луксозен автобус 
- Екскурзоводско обслужване
- Водач от фирмата
- Медицинска застраховка

Цената не включва

- лични разходи

- Доплащане за медицинска Застраховка:

    за лица от 60 до 70г. - 1лв.

    за лица от 71 до 75г. - 2лв.

    за лица от 76 до 80г. - 3лв.

    на 81г. и нагоре - 5лв. 


- Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“, чрез ЗД „Булстрад” АД е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. 

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Ден 1

Отпътуване в 06:00ч. от Автогара-Ямбол. 09:30 ч. - 10:00 ч. - пристигане в Лозенград. Посещение на хипермаркет "Кипа". Престой 2 часа. Към обяд - отпътуване за центъра на града.

Свободно време в центъра на Лозенград, където има магазини с турски сладкиши, баклави, локуми и деликатеси. По желание - посещение на магазин за дрехи "Панаир екскпорт" или на други магазини, намиращи се на пешеходната зона.

Ще имате възможността да се разходите из големия пазар, където можете да купите десетки видове маслини, сладости, плодове, зеленчуци и т.н. 

Отпътуване обратно за България около 17:30 ч.

Необходими документи
 • За лица над 18 години- валиден задграничен паспорт 6 МЕСЕЦА след края на почивката;
 • За лица под 18 години- валиден задграничен паспорт при пътуване с двамата родители и акт за раждане (оригинал и копие).Ако детето пътува с единият или без родители- нотариално заверена декларация (оригинал и копие) от двамата родители и акт за раждане (оригинал и копие);
 • Безвизов режим за граждани с български паспорти
Забележки
 • Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 30 туристи. 
 • Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цената на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
 • Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и че пътуването няма да се осъществи - 7 дни преди датата на отпътуване.

ОБЩИ УСЛОВИЯ ПО ВРЕМЕ НА ТУРИСТИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ

Поведение на туристите:

 • Преди пътуването: ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да анулира без предупреждение пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според общите условия по време на едно туристическо пътуване, описани в Закона за Туризма въпросното лице причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. В този случай ТУРОПЕРТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. На потребителя се връща заплатената до момента сума.
 • По време на пътуването: туристите следва да уважават местните обичаи , начин на живот и правила на поведение на съответната държава, в която пребивават. Може да ви глобят за изхвърлен отпадък на улицата, пушене или пресичане на необозначено място.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги по време на пътуването включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според представител на туристическата агенция или друго оторизирано лице като държавен служител – полицай, митнически или граничен служител то причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. ТУРОПЕРАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията в случаи, че проявата причинила анулацията е документирана с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица или туристи.
 • По време на движение на автобуса, всеки турист е задължен да пътува седнал. Ако в случай на неизпълнение на това изискване туристът претърпи инцидент,  всички щети и отговорности са за негова сметка.
 • Емиграция – някои клиенти използват туристическите програми, като начин на емиграция. При наличие на подобни случай ТУРОПЕРАТОРЪТ незабавно предава информация за тези лица на полицейските и гранични служби на съответната страна, в българското посолство и администрацията в България. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията на тези клиенти и не възстановява средства за услуги, които не са консумирани.
 • При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува не се изчакват закъснели туристи и на тях не се възстановяват неконсумираните услуги.
 • При отпътуване за друг град или място закъснели туристи не се изчакват. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите които не са консумирали.
 • При пътуване с автобус туристът има право да носи със себе си багаж до два броя стандартни пътни чанти. Пренасянето на обемисти предмети се допуска само с предварителното съгласие на ТУРОПЕРАТОРА и след заплащане на допълнителна такса.