МИНИ ПОЧИВКА 2018 В КУШАДАСЪ, РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЗА ЛЯТО 2018 В ТУРЦИЯ    

Актуални оферти за екскурзии и почивки

Солун - Съвровищница на крачка растояние - 31.03-01.04.2018г.

Цени от: 120.00 лв.
Продължителност 2 дни / 1 нощи
Маршрут: Ямбол - Свиленград - Кавала - Солун

Солун: градът с богата история и вълнуващо настояще!

С невероятно богата история, прекрасни пейзажи, изобилие от архитектурни и културни забележителности и най-важното – само на крачка от границата ни, Солун заслужено е една от най-привлекателните дестинации за всички български туристи. А и не само за българските, всъщност – вторият по големина град в Гърция (след Атина) се радва на огромна популярност по цял свят и има с какво да очарова всеки, който го посети.

Историята на Солун започва в далечната 315 г. пр.н.е., когато македонският цар Касандър основава селище тук и го кръщава на съпругата си, която е сестра на Александър Македонски. Нейното име е Тесалоника, дадено й от баща й Филип II в чест на гръмката му победа над тесалийците. Днес в Солун може да се види наследство от различни влияния според това кои са били владетелите му и откъде са идвали бежанци през вековете – римско, византийско, българско, османско, еврейско. В пределите на Османската империя остава до 1912 г. – след Междусъюзническата война по силата на Букурещкия договор градът, който тогава е с името Салоника и е населен предимно с евреи, е предаден на Гърция и прекръстен на Тесалоники.

Тръгване от гр.Ямбол

120лв. за двойна и тройна стая

155лв. за единична стая


Дати
09.12.2017г. до 10.12.2017г.
31.03.2018г. до 01.04.2018г.
02.06.2018г. до 03.06.2018г.
Цената включва
 •    транспорт с автобус лицензиран за международни превози на фирма" Дичони"-       гр.Ямбол. 
 •    Всички магистрални, пътни и гранични такси; 
 •    1 нощувка със закуска в гр.Солун
 •    Програма в Солун с лицензиран екскурзовод на български език,
 •    Водач от фирмата по време на пътуването; 
 •    медицинска застраховка  на стойност 5000 евро от ЗД" Дженерали"     
Цената не включва
 • разходи от личен характер;

Медицинска застраховка за лица от 60 до 70 годишна възраст се доплаща по 6,00 лв.; 

                                            от 71 до 75 години се доплаща по 8 лв

                                            от 76 до 80 години се доплаща по 18 лв.

                                            над 81 години - 40лв. 

 • Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“, чрез ЗД „Булстрад” АД е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. 

  По желание посещение на гръцки ресторант с включено меню и музика на живо - около 25-30 евро

  

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Ден 1

Отпътуване  Автогара гр.Ямбол  в 04.00ч ., по маршрут Ямбол – Елхово - Тополовград - Свиленград - ГКПП - Капитан Петко Войвода - Кавала - Солун .

 Пристигане в гр.Кавала. Кратка обиколка, при която ще видите  забележителностите на града - Акведукта"Камарес", родната къща на Мехмед Али,  Имарет-сграда с уникална архитектура, фунционираща в момента като 4*хотел. Разходка из тесните улички на старата част на града Панагия с множество сувенирни магазини. Свободно време за снимки и сувенири. Отпътуване за гр.Солун.

Пристигайки в града, Панорамна туристическа обиколка на града с професионален екскурзовод на български език - Бялата Кула ( възможност за фотопауза от най - високата й част ), църквата " Св.Димитър " и нейните катакомби, Старата част на града и крепостните стени, Солунския залив, Ротондата " Св. Георги " , краибрежния булевард, паметника на Александър Македонски, арката на Галерий, руините на Римския дворец, института на Гръцкото театрално изкуство, Солунския университет и др. Настаняване в хотел в град Солун. Свободно време за почивка и разходка. По желание посещение на гръцки ресторат с меню и жива музика (срeщу допълнително заплащане). Нощувка.

Ден 2

Закуска. Свободно време за разходка и посещение на прочутия Солунски пазар - с множество магазинчета и богато разнообразие от стоки. По обяд освобождаване на хотела и отпътуване за България. 

Необходими документи
 • За лица над 18 години- валидна лична карта или задграничен паспорт
 • За лица под 18 години- валиден задграничен паспорт при пътуване с двамата родители и акт за раждане (оригинал и копие).Ако детето пътува с единият или без родители- нотариално заверена декларация (оригинал и копие) от двамата родители и акт за раждане (оригинал и копие).
Забележки

Екскурзията се провежда при минимум 35 записани туристи.

ОБЩИ УСЛОВИЯ ПО ВРЕМЕ НА ТУРИСТИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ

Поведение на туристите:

 • Преди пътуването: ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да анулира без предупреждение пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според общите условия по време на едно туристическо пътуване, описани в Закона за Туризма въпросното лице причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. В този случай ТУРОПЕРТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. На потребителя се връща заплатената до момента сума.
 • По време на пътуването: туристите следва да уважават местните обичаи , начин на живот и правила на поведение на съответната държава, в която пребивават. Може да ви глобят за изхвърлен отпадък на улицата, пушене или пресичане на необозначено място.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги по време на пътуването включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според представител на туристическата агенция или друго оторизирано лице като държавен служител – полицай, митнически или граничен служител то причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. ТУРОПЕРАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията в случаи, че проявата причинила анулацията е документирана с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица или туристи.
 • По време на движение на автобуса, всеки турист е задължен да пътува седнал. Ако в случай на неизпълнение на това изискване туристът претърпи инцидент,  всички щети и отговорности са за негова сметка.
 • Емиграция – някои клиенти използват туристическите програми, като начин на емиграция. При наличие на подобни случай ТУРОПЕРАТОРЪТ незабавно предава информация за тези лица на полицейските и гранични служби на съответната страна, в българското посолство и администрацията в България. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията на тези клиенти и не възстановява средства за услуги, които не са консумирани.
 • При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува не се изчакват закъснели туристи и на тях не се възстановяват неконсумираните услуги.
 • При отпътуване за друг град или място закъснели туристи не се изчакват. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите които не са консумирали.
 • При пътуване с автобус туристът има право да носи със себе си багаж до два броя стандартни пътни чанти. Пренасянето на обемисти предмети се допуска само с предварителното съгласие на ТУРОПЕРАТОРА и след заплащане на допълнителна такса.