НОВА ГОДИНА в ROYAL SEGINUS 5* ,АНТАЛИЯ-ПОТВЪРДЕНА, МИНИ ПОЧИВКА 2018 В КУШАДАСЪ, 16.12.2017г. - ЧОРЛУ-ПОТВЪРДЕНА, РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЛЯТО 2018 В ТУРЦИЯ   

Актуални оферти за екскурзии и почивки

Българската църква Св. Стефан в Истанбул - 06-07.01.2018г.-ПОТВЪРДЕНА

Цени от: 66.00 лв.
Продължителност 2 дни / 1 нощи
Маршрут: Ямбол - Истанбул - Ямбол

Българската църква „Свети Стефан”, наричана още Желязната църква заради уникалната й конструкция, е напълно обновена. Православният храм в квартала „Фенер” край брега на Златния рог в Истанбул силно впечатлява с реставрирания си вид и красив изглед. Църквата все още е затворена за посетители, теренът наоколо е строителна площадка, но ремонтните работи по реставрацията на уникалния български православен храм са доста напреднали. 

Свалено е строителното скеле, което опасваше конструкцията, докато се ремонтираше в продължение на няколко години. От камбанарията се открива прекрасна гледка към Златния рог и Босфора, която е трудно да се забрави.  Екипите продължават да работят по вътрешната декорация, която също е впечатляваща. 

На 7 януари 2018 г. ще се проведе тържественото откриване и освещаване на обновената българска църква „Свети Стефан” на брега на Златния рог в Истанбул.

Тръгване от гр.Ямбол  Цена: 66лв за двойна и тройна стая

Дати
06.01.2018г. до 07.01.2018г. Заминаване от: Автогара - гр.Ямбол
Цената включва
 • Транспорт с луксозен автобус на фирма "Дичони" - гр. Ямбол
 • 1 нощувка с 1 закуска в хотел 3* 
 • Гранични и магистрални такси
 • Медицинска застраховка
 • водач по време на пътуването от ТА " Ан Мар Травел"
 • Посещение на Желязната църква "Св.Стефан"
Цената не включва
 • Лични разходи;
 • Медицинска застраховка за лица:
 •           от 60 до 70 годишна възраст се доплаща по 6,00 лв.
 •           от 71 до 75 годишма възраст се доплаща по 8,00 лв
 •           от 76 до 80 годишна възраст се доплаща по 18,00 лв
 •           над 81 годишна възраст се доплаща по 40,00 лв
 • Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация./гр.Ямбол, ул.Освобождение 7, тел.: 0888 25 84 19/

Допълнителни екскурзии:

 • Панорамна обиколка на града с местен професионален екскурзовод на български език. Посещение на античния и средновековен исторически център на Истанбул площад Султанахмет, Синята джамия, Хиподрума, Египетския обелиск , Змиевидната колона, Колоната на Константин, моста Галата, преминаване от Европейската в Азиатската част на Истанбул по моста  над пролива Босфор. Кратък престой в азиатската част с възможност за снимки с гледка към Европейската част и Босфора. - 15 евро 
 • Преминаване от европейската в азиатската част на Истанбул през железопътен тунел Мармарай и  посещение на Кулата на Девицата. Връщане от азиатската в европейската част  по моста "Ататюрк" с автобус  и посещение на небостъргача  „ Sapphir”  с гледане на 5D филм  30 евро
 • вечеря в ресторант Гар Вариате- 28 евро  - Богата програма с представяне на традиционен турски фолклор, ориенталски танци, обичаи, диско. Меню: салата асорти ( ордьовър), топли предястия, зелена салата, основно ястие, сезонни плодове за десерт. На човек се полагат: 2 чаши водка, ракъ или джин; или 2 бири; или 2 безалкохолни; или 1 малка бутилка вино от 350 мл.  19:00 – 24:00h.
 • вечеря на яхта с разходка по Босфора - 35 евро  - Вечерята е по меню, като алкохолните и безалкохолни напитки са без лимит. В менюто влизат: сезонна салата, предястие, основно ястие по избор- риба, пилешко или кюфтета с гарнитура и десерт. Алкохолните и безалкохолни напитки без лимит. Програмата на яхтата представя традиционни фолклорни танци, бели денс и диско в съчетание с невероятна гледка на нощен Истанбул. 
 • Входна такса за аквариума "Тюркуазу" - около 50 тур.лири за възрастен, 

Цените на допълнителните екскурзии включват :

 • транспорт с автобус
 • входни такси на музеите
 • лицензиран екскурзовод на български език

Записванията за допълнителните екскурзии и тяхното плащане ще става предварително  в офисите на фирмата. Всяка една екскурзия се осъществява при минимум 10 записани човека.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Ден 1

Тръгване в  04:00ч. от Автогарата гр.Ямбол . Пристигане   9:30ч. в Истанбул –единственият в света град разположен на два континента, разделящ Европа и Азия, обединяващ Черно и Мраморно море, разположен на двата бряга на пролива Босфор.  Настаняване в  хотела. Провеждане на допълнителни екскурзии( срещу допълнително заплащане):

- Панорамна-обзорна обиколка на Истанбул

- Посещение на Кулата на девицата и небостъргача "Сапфир"

Вечерта по желание вечеря в ресторант "Гар Вариете" или на корабче по Босфора , (срещу допърнително заплащане) с включена богата вечеря , традиционни ястия и напитки, програма с ориенталски танци, традиционен турски фолклор и DJ. Нощувка в хотела.

Ден 2

Закуска. Освобождаване на стаите в хотела. Организирано придвижване до Желязната църква "Св.Стефан", за тържественото откриване и освещаване след реновацията на църквата. Свободно време за разглеждане и снимки. Отпътуване към Търговски комплекс "Форум Истанбул". В него се намира известният аквариум "Тюркоазоо". Ще се насладите на невероятни морски организми, флора и фауна в 80 метров тунел. Свободно време за разглеждане на аквариума и множеството магазини и даже може да седнете и да похапнете в някое от заведенията, намиращи се на територията на комплекса. В късния следобед отпътуване за България.

Необходими документи
 • За лица над 18 години- валиден задграничен паспорт 6 МЕСЕЦА след края на почивката;
 • За лица под 18 години- валиден задграничен паспорт при пътуване с двамата родители и акт за раждане (оригинал и копие).Ако детето пътува с единият или без родители- нотариално заверена декларация (оригинал и копие) от двамата родители и акт за раждане (оригинал и копие);
 • Безвизов режим за граждани с български паспорти.
Забележки

Важно :  Ексурзията се провежда при минимум 30 записани туристи.

Агенцията не носи отговорност при промяна на цените на входните музейните такси.

ОБЩИ УСЛОВИЯ ПО ВРЕМЕ НА ТУРИСТИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ

Поведение на туристите:

 • Преди пътуването: ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да анулира без предупреждение пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според общите условия по време на едно туристическо пътуване, описани в Закона за Туризма въпросното лице причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. В този случай ТУРОПЕРТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. На потребителя се връща заплатената до момента сума.
 • По време на пътуването: туристите следва да уважават местните обичаи , начин на живот и правила на поведение на съответната държава, в която пребивават. Може да ви глобят за изхвърлен отпадък на улицата, пушене или пресичане на необозначено място.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги по време на пътуването включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според представител на туристическата агенция или друго оторизирано лице като държавен служител – полицай, митнически или граничен служител то причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. ТУРОПЕРАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията в случаи, че проявата причинила анулацията е документирана с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица или туристи.
 • По време на движение на автобуса, всеки турист е задължен да пътува седнал. Ако в случай на неизпълнение на това изискване туристът претърпи инцидент,  всички щети и отговорности са за негова сметка.
 • Емиграция – някои клиенти използват туристическите програми, като начин на емиграция. При наличие на подобни случай ТУРОПЕРАТОРЪТ незабавно предава информация за тези лица на полицейските и гранични служби на съответната страна, в българското посолство и администрацията в България. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията на тези клиенти и не възстановява средства за услуги, които не са консумирани.
 • При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува не се изчакват закъснели туристи и на тях не се възстановяват неконсумираните услуги.
 • При отпътуване за друг град или място закъснели туристи не се изчакват. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите които не са консумирали.
 • При пътуване с автобус туристът има право да носи със себе си багаж до два броя стандартни пътни чанти. Пренасянето на обемисти предмети се допуска само с предварителното съгласие на ТУРОПЕРАТОРА и след заплащане на допълнителна такса.