03-05 март в Истанбул, 31 март-01 април Румъния, 14 април - шопинг в Чорлу, МИНИ ПОЧИВКА 2018 В КУШАДАСЪ, РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЗА ЛЯТО 2018 В ТУРЦИЯ    

Актуални оферти за екскурзии и почивки

Почивка на остров Брач – с най-красивите плажове на Адриатика

Цени от: 815.00 лв.
Продължителност 8 дни / 7 нощи
Маршрут: София - Загреб - Плитвички езера - Задар - Сплит - ОСТРОВ БРАЧ - Златни Рат* - Хвар* - Мостар - Сараево - София

Брач е третият по големина от далматинските острови и първи от южнодалматинските.

Най-високият остров, най-красивият адриатически плаж, някои от най-старите археологически местности. Това са само част от описанията, които биват прилагани когато стане дума за хърватския остров Брач, предлагащ редица възможности за незабравима почивка. Очите на посетителя ще преживее далматинския карстов пейзаж, сменяйки места с красиво поддържани маслинови насаждения. Остров Брач е най-големият остров в областта Далмация, и третият по големина в Адриатическо море.

Брач е остров, който крие миналото си погребано в пещери. В Копачина например могат да бъдат намерени останки от Каменната Ера, свидетелстващи за богатото минало на острова. Пещерата Дракония съдържа релефи, издълбани от монаси отшелници, които са използвали мястото за скривалище от турски хайки. И двете местности са открити за посетители и идеални за нови поколения, на които предстои да открият наследството на предшествениците. На остров Брач мощния отпечатък на католицизма е увековечен в 19-те римски църкви. За любителите на културния туризъм функционират музея на Наследството в град Шкрип, както и този на Доминиканския манстрир в Бол, в който се намира картина на Тинторето.

Остров Брач е туристическа дестинация, предлагащи доста атракции на посетителите си. Перла в короната на острова е Златни рат, или „Златният нос“. Това е символът, с който Брач е познат по цял свят. Почитатели на плуване или сърфа ще останат очаровани от възможностите на един от най-добрите хърватски плажове. За атракция е определено изживяването, което усеща човек, когато покори най-високата точка на Адриатика – връх Видова гора. В никакъв случай не трябва да се подминава уникалната местност Блака, която представлява комплекс от манастири на отшелници. Търсещите автентични преживявания ще са очаровани от древната атмосфера и усещане на градовете, където всяка сграда е била направена от известния брачки камък, който според слухове е използван за строежа на Белия Дом. Природният парк Сутиван пък е идеално място за пикник, където посетителите могат да се потопят в местната флора и фауна, както и да опитат домашно вино и кулинарни специалитети.

* човек в двойна стая единична стая трети възрастен в стая Дете до 13,99 г. в стая с 2-ма възрастни
При ранно записване до 28.02.2018  815,00 лв.  955,00 лв.  755,00 лв.  655,00 лв.
При записване след 28.02.2018  850,00 лв.  990,00 лв.  790,00 лв.  690,00 лв.
Дати
29.09.2018г. до 06.10.2018г.
Хотели към офертата
 
Цената включва
 • 1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* в района на Загреб
 • 5 нощувки, 5 закуски, 4 обяда и 5 вечери в Resort Velaris 3* в Супетар, на остров Брач
 • 1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* в Сараево
 • транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/
 • водач от фирмата организатор
 • екскурзоводски услуги
 • групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец
Цената не включва
 • входни такси за туристически обекти, музеи, разходи от личен характер 
 • входен билет за Плитвичките езера - за възрастен 130 kn., за деца до 18г. 70 kn;
 • Допълнителна екскурзия до остров Хвар – 35 евро на човек, включва билет за ферибот (при минимум 25 записани)
 • Допълнителна екскурзия до плажът Златни Рат – 10 евро на човек (при минимум 25 записани)
 • доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 5 лева; от 71 до 75г. – 7 лева; от 76 до 85г. – 15 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
 • доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен, Ямбол – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева
ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Ден 1

/СОФИЯ – ЗАГРЕБ/ 
(След предварително запитване и потвърждение от наша страна, възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора и Пловдив, срещу допълнително заплащане). Отпътуване в 06.00ч. от паркинга пред стадион „Васил Левски” в София. Пътуване по маршрут: София - Белград - Загреб. Пристигане в Загреб в късния следобяд. Панорамна обиколка и пешеходна разходка в хърватската столица: площад Бан Йосип Йелачич, Катедралата, площад Каптол, улица Илица, Горни град, църквата Св.Марк. Настаняване в хотел в района на Загреб. Вечеря. Нощувка 

Ден 2

/ЗАГРЕБ – ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА – ЗАДАР - ОСТРОВ БРАЧ/ 
Закуска. Отпътуване за Плитвички езера - тюркоазените очи на Хърватска. Плитвичките езера са най-красивият и известен хърватски национален парк, представляващ 16 езера свързани чрез 56 водопада, които са се образували между планинските масиви: Мала Капела и Плесевица. Поради различни природни особености, езерата се делят на Горни и Долни. Най-високото от тях, Прошчанското езеро, се намира на 639 м надморска височина, а най-ниското, Новаковича брод, е на 503 м. Разглеждане на езерата – около 3 часа. Продължаване по пътя за Задар. Туристическа програма в Задар.- един от най-укрепените градове на Адриатическото крайбрежие в древността, запазил и до днес красотата и величието си - кръглата църква Св. Донат от 9-ти век, руините на Римския форум от II век пр.Хр., Задарската катедрала, Цитаделата. Отпътуване за Сплит, където се качваме на ферибота за остров Брач. Островът е известен със своя бял камък и каменоделната си индустрия. Камъкът използван за строежа на двореца в Сплит на римския император Диоклециан е с произход именно от този остров, а в днешно време камък от остров Брач е използван при строежа на Белия дом във Вашингтон. Пристигане на остров Брач, трансфер и настаняване в хотел в град Супетар. Вечеря. Нощувка. 

Ден 3

/СУПЕТАР/ 
Закуска. Посещение на църквата „Св. Петър” и обиколка на центъралната част на град Супетар. Обяд. 

Свободно време за плаж и отмора. Вечеря. Нощувка. 

Ден 4

/СУПЕТАР/ 
Закуска. Свободно време за плаж и отмора с включен обяд. Вечеря. Нощувка. 

Ден 5

/СУПЕТАР – ХВАР*/ 
Закуска. По желание срещу доплащане - екскурзия до съседния остров Хвар(обядът е сух пакет). Туристическа програма в град Хвар - разглеждане на Хварската крепост, катедралата Св. Стефан и Францисканският манастир. Запазената до днес крепост наречена Фортика е построена през XIII в. по време на Венецианското владение на острова. Тя е проектирана от испански инженери, наети от Венеция и именно затова е останала известна и с името Испанската крепост. Продължаваме към централния площад (пешеходна зона) на град Хвар, където се намира и катедралата Св Стефан. Строежа на катедралата започва още през XVI в., но е окончателно завършена чак през XVIII в. Поради дългото време на строежа в конструкцията на сградата могат да се видят елементи от няколко архитектурни стила – Готически, Романски и Ренесанс. Обиколката на град Хвар продължаваме с разположения на около 500 м. от централния площад Францискански манастир. Манастирът е известен главно с великолепната картина на „Тайната вечеря”, която е с размери 8х2 м. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

Ден 6

/СУПЕТАР – БОЛ*/ 
Закуска. По желание срещу доплащане – посещение на известния плаж Златни Рат. Пясъчния плаж Златни Рат е една от най-големите атракции на острова – представлява издаден навътре в морето нос с дължина около 500 м., който постоянно променя размера си, според смяната на теченията в морето. Връщане в хотела.Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 

Ден 7

/СУПЕТАР – МОСТАР - САРАЕВО/ 
Закуска. Рано сутринта отпътуване с феробита от Сумартин за Макарска (или Супетар за Сплит в зависимост от атмосферните условия). Продължаваме към град Мостар в Босна и Херцеговина. Разглеждане на Старият турски мост над река Неретва построен през 16в. /Мостът е в списъка за културни наследства на UNESCO. По време на ожесточените сражения през 1993г. е разрушен, и отново възстановен и открит през 2004г./. Разходка по тесните калдаръмени улички на старата част на града. Продължаваме към столица Сараево. Панорамен тур на Сараево: моста на Айфел и историческия мост, където е бил убит австро-унгарския престолонаследник Фердинанд /причина за започването на Първата световна война/, Инат къща, Кметството. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка. 

Ден 8

/САРАЕВО – СОФИЯ/ 
Закуска. Пешеходна обиколка на централната част на Сараево и свободно време за разходка по Баш Чаршия – пазарът на града. Отпътуване за България по маршрут Сараево – Вишеград – Чачак – Ниш – София. Пристигане в София късно вечерта. 

Необходими документи
 • валидни лична карта или задграничен паспорт.
 • за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
 • за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.
Забележки
 • Срок за записване: до запълване на свободните места. 
 • Начин на плащане: аванс в размер на 200,00 лева на човек при записване, доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване. 
 • За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване. 
 • Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти. 
 • Настаняването по седалки в автобуса се осъщестява според последователноста на записване. 
 • Агенцията си запазва правото за промени в последователноста на изпълнение на програмата. 
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка "Отмяна на пътуване" в ЗАД Армеец. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; .разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията. 
 • Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 30 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна. 
 • Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 5 днипреди датата на отпътуване.