МИНИ ПОЧИВКА 2018 В КУШАДАСЪ, РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЗА ЛЯТО 2018 В ТУРЦИЯ    

Актуални оферти за екскурзии и почивки

Един ден в Букурещ 17 март 2018г.

Цени от: 45.00 лв.
Продължителност 1 дни / 0 нощи
Маршрут: Ямбол - Котел - Търговище - Разград - Русе – Букурещ

Тръгване от Автогара-гр.Ямбол в 04:00ч.  ЦЕНА: 45лв.

Тръгване от OMV-гр.Търговище в 06:00ч. ЦЕНА: 41 лв.

Дати
17.03.2018г.;  09.06.2018г.;  13.10.2018г.; 
Цената включва
 • транспорт с лицензиран автобус 3* на фирма "Дичони" гр.Ямбол
 • гранични и пътни такси
 • медицинска застраховка
 • водач от фирмата по време на пътуването
 • професионален екскурзовод на български език
Цената не включва
 • входни такси за посещаваните обекти; 

              вход за Палата на Парламентта - 25 леи

              вход за Музея на селото - 10 леи

 • разходи от личен характер;
 • доплащане за медицинска застраховка:

    за лица от 60 до 70г. - 1лв.

    за лица от 71 до 75г. - 2лв.

    за лица от 76 до 80г. - 3лв.

    на 81г. и нагоре - 5лв. 

 • Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“, чрез ЗД „Булстрад” АД е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. 
ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Ден 1

Отпътуване от Ямбол в 04.00ч. от Автогара-гр.Ямбол и в 06:00 ч. от OMV гр. Търговище по маршрут: Ямбол - Котел – Търговище –Разград - Русе - Букурещ.

Пристигане около 09.30ч. в Букурещ - града на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като „Малкия Париж”. Панорамна автобусна обиколка с местен лицензиран екскурзовод на български език – Триумфалната арка, Атене, Народния театър, Парламента, Патриархалната катедрала и двореца, Университета. Посещение на Музеят на селото, намиращ се до парка "Херастръл". Музеят е на открито. Свободно време за неговото разглеждане, снимки и покупки в сувенирният магазин. Отправяне към старата част на града.Свободно време за разглеждане и покупки. В раният следобед посещение на Парламента - сграда с невероятни размери. Втората по големина  след сградата на Пентагона. Отпътуване към площада на Патриаршията, и посещение на църквата „Св. Св. Константин и Елена” с мощите на Св. Димитър Басарбовски.

Отпътуване обратно за България в 17.00ч. Пристигане в Ямбол около 23.00ч.

Необходими документи
 • За лица над 18 години- валидна лична карта или задграничен паспорт
 • За лица под 18 години- валиден задграничен паспорт при пътуване с двамата родители и акт за раждане (оригинал и копие).Ако детето пътува с единият или без родители- нотариално заверена декларация (оригинал и копие) от двамата родители и акт за раждане (оригинал и копие).
Забележки

-  1 лея ≈ 0.50лв.

ОБЩИ УСЛОВИЯ ПО ВРЕМЕ НА ТУРИСТИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ

Поведение на туристите:

 • Преди пътуването: ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да анулира без предупреждение пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според общите условия по време на едно туристическо пътуване, описани в Закона за Туризма въпросното лице причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. В този случай ТУРОПЕРТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. На потребителя се връща заплатената до момента сума.
 • По време на пътуването: туристите следва да уважават местните обичаи , начин на живот и правила на поведение на съответната държава, в която пребивават. Може да ви глобят за изхвърлен отпадък на улицата, пушене или пресичане на необозначено място.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги по време на пътуването включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според представител на туристическата агенция или друго оторизирано лице като държавен служител – полицай, митнически или граничен служител то причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. ТУРОПЕРАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията в случаи, че проявата причинила анулацията е документирана с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица или туристи.
 • По време на движение на автобуса, всеки турист е задължен да пътува седнал. Ако в случай на неизпълнение на това изискване туристът претърпи инцидент,  всички щети и отговорности са за негова сметка.
 • Емиграция – някои клиенти използват туристическите програми, като начин на емиграция. При наличие на подобни случай ТУРОПЕРАТОРЪТ незабавно предава информация за тези лица на полицейските и гранични служби на съответната страна, в българското посолство и администрацията в България. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията на тези клиенти и не възстановява средства за услуги, които не са консумирани.
 • При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува не се изчакват закъснели туристи и на тях не се възстановяват неконсумираните услуги.
 • При отпътуване за друг град или място закъснели туристи не се изчакват. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите които не са консумирали.
 • При пътуване с автобус туристът има право да носи със себе си багаж до два броя стандартни пътни чанти. Пренасянето на обемисти предмети се допуска само с предварителното съгласие на ТУРОПЕРАТОРА и след заплащане на допълнителна такса. 
Допълнителни

 - Екскурзията се осъществява при минимум 30 записани туристи.

 - Срок за уведомление за недостиг минимален брой туристи и , че пътуването няма да се осъществи - 7 дни преди датата на отпътуване.

 - Агенцията не носи отговорност за работното време и промяната в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.

- Агенцията си запазва правото за промени в последователноста на изпълнение на програмата.