03-05 март в Истанбул, 31 март-01 април Румъния, 14 април - шопинг в Чорлу, МИНИ ПОЧИВКА 2018 В КУШАДАСЪ, РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЗА ЛЯТО 2018 В ТУРЦИЯ    

Актуални оферти за екскурзии и почивки

Непознатата Румъния - 16-17 юни 2018г.

Цени от: 110.00 лв.
Продължителност 2 дни / 1 нощи
Маршрут: Ямбол - Търговище - Русе - Букурещ - Сланик- Букурещ - Русе - Търговище - Ямбол

СОЛНИТЕ МИНИ в Сланик окръг Прахова

 
  За много от туристите, Румъния е непозната със своите солни мини. Окръг Прахова е разположен в историческата област Мунтения с административен център град Плоещ - известен най-вече с големите си петролни находища. Освен тях в Румъния има три по-известни солни мини, достъпни за туристи - в Турда, Сланик Прахова и Прайд. В тази програма ще имате възможност да видите мината в Сланик Прахова.

  Известна като най-голямата солна мина в Европа, Сланик Прахова и днес е едни от най-важните водни и климатични курорти в Румъния. Уникалната солна планина, Пещерата на булката, езерото на овчаря, зеленото езеро и старата солна мина са само част от забележителностите на курорта. Старата солна мина, която е преобразувана в санаториум се намира на 210м дълбочина. Тя се използва за лечение на белодробни заболявания в солен климат, къпането в студените води на езерото с висока концентрация на сол, помагат за лекуването на много заболявания. 

 

ПАКЕТНИ ЦЕНИ :

Възрастен в двойна или тройна стая

Възрастен в единична стая

2Възр+1дете(0-12)
110 лв 130 лв 300 лв
Дати
16.06.2018г. до 17.06.2018г.
04.08.2018г. до 05.08.2018г.
Цената включва
 • транспорт с лицензиран за международни превози автобус на фирма "Дичони"
 • 1 нощувка със закуска в хотел 
 • медицинска застраховка
 • професионален екскурзовод на български език в Слъник и Букурещ
 • водач от фирмата по време на пътуването
 • гранични и пътни такси
Цената не включва
 • Медицинска застраховка:

              за лица от 60 до 70 годишна възраст се доплаща по 6,00 лв.;

              за лица от 71 до 75 годишна възраст се доплаща по 8,00 лв.,

              за лица от 76 до 80 години се доплаща по 18 лв.

              над 81 години се доплаща - 40 лв.

 • Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“, чрез ЗД „Булстрад” АД е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.

Входни такси на посещаваните обекти:

 • Вход за солна мина "Униря" - 20 леи за възрастен, 18 леи за пенсионери, 10 леи за ученици и студенти. 
 • Вход за Двореца "Могошая"  - 5 леи за възрастни, 2 леи за учащи и пенсионери
 • Вход за Палата на Парламента - 27 леи

1 лея = 0.50 лв.              

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Ден 1

Отпътуване от Автогара гр. Ямбол в 04:00 ч. и от ОМV - гр. Търговище в 06:00 ч. по маршрут : Ямбол - Търговище - Русе- Букурещ- Сланик. Преминаване през Българо-Румънската граница по Дунав мост – гр. Русе.

Към 09.30 ч. пристигане в столицата Букурещ. Преминавайки през града обзорна обиколка на града с професионален екскурзовод на български език. Продължава се за гр. Сланик , намиращ се на 100км от Букурещ и известен със своята солна мина "Униря". Района на гр.Сланик се нарежда на трето място в Европа по добив на сол, след района Краков Полша и района на Залцбург в Австрия. Старите галерии на мината са своеобразни художествени галерии отворени за посетители. Те са на 200м под земята, около 50м високи и 20м широки, с най-причудливи форми - Булката, Овчаря, Зеленото езеро, Червеното езеро. До тях се стига с асансьор и пътуването трае близо 3 минути. Свободно време за разглеждане и снимки. Отпътуване за хотела. Настаняване. Време за отдих и разходка. Нощувка.

Ден 2

 Закуска. свобождаване на хотела. Отпътуване за Букурещ - града на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като"Малкия Париж".

  По пътя спираме до двореца "Могошая" разположен в близост до столицата. Това е един от шедьоврите на типичния румънски стил, носещ името на строителя на двореца, княз Константин Брънковеяну. Дворецът е строен в самото начало на 18 век за лятна резиденция на княза. Свободно време за разглеждане и фото пауза. Влизайки в Букурещ започва втората част на панорамна обиколка на града с екскурзовод - Триумфалната арка, Атене, Народния театър, Парламента, Патриархалната катедрала и двореца, Университета. Към 14.30 ч. посещение на грандиозния Дворец на Парламента  или наречен още "Домът на народа" - второто по големина административно здание в света след Пентагона. След това се отива към Патриаршията и посещение на църквата "Св.Св. Константин и Елена" , в която се намират мощите на Св. Димитър Басарбовски. Отпътуване за България.

 

Необходими документи
 • За лица над 18 години- валидна лична карта или задграничен паспорт
 • За лица под 18 години- валиден задграничен паспорт при пътуване с двамата родители и акт за раждане (оригинал и копие).Ако детето пътува с единият или без родители- нотариално заверена декларация (оригинал и копие) от двамата родители и акт за раждане (оригинал и копие).
Забележки

Екскурзията ще се проведе при записани минимум 35 човека!              

ОБЩИ УСЛОВИЯ ПО ВРЕМЕ НА ТУРИСТИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ

Поведение на туристите:

 • Преди пътуването: ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да анулира без предупреждение пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според общите условия по време на едно туристическо пътуване, описани в Закона за Туризма въпросното лице причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. В този случай ТУРОПЕРТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. На потребителя се връща заплатената до момента сума.
 • По време на пътуването: туристите следва да уважават местните обичаи , начин на живот и правила на поведение на съответната държава, в която пребивават. Може да ви глобят за изхвърлен отпадък на улицата, пушене или пресичане на необозначено място.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги по време на пътуването включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според представител на туристическата агенция или друго оторизирано лице като държавен служител – полицай, митнически или граничен служител то причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. ТУРОПЕРАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията в случаи, че проявата причинила анулацията е документирана с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица или туристи.
 • По време на движение на автобуса, всеки турист е задължен да пътува седнал. Ако в случай на неизпълнение на това изискване туристът претърпи инцидент,  всички щети и отговорности са за негова сметка.
 • Емиграция – някои клиенти използват туристическите програми, като начин на емиграция. При наличие на подобни случай ТУРОПЕРАТОРЪТ незабавно предава информация за тези лица на полицейските и гранични служби на съответната страна, в българското посолство и администрацията в България. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията на тези клиенти и не възстановява средства за услуги, които не са консумирани.
 • При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува не се изчакват закъснели туристи и на тях не се възстановяват неконсумираните услуги.
 • При отпътуване за друг град или място закъснели туристи не се изчакват. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите които не са консумирали.
 • При пътуване с автобус туристът има право да носи със себе си багаж до два броя стандартни пътни чанти. Пренасянето на обемисти предмети се допуска само с предварителното съгласие на ТУРОПЕРАТОРА и след заплащане на допълнителна такса.                        
Допълнителни

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ: 
- депозит -  30%  при записване от пакетната цена 
- доплащане не по-късно от 10 дни преди заминаване.