МИНИ ПОЧИВКА 2018 В КУШАДАСЪ, РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЗА ЛЯТО 2018 В ТУРЦИЯ    

Актуални оферти за екскурзии и почивки

Кападокия - Кътче история, екзотика и красота - 04-09 април 2018г.

Цени от: 440.00 лв.
Продължителност 6 дни / 4 нощи
Маршрут: Търговище - Ямбол - Анкара - Кападокия - Истанбул

  440.00 лв - на човек в двойна или тройна стая

  560.00лв - за единична стая

  395.00лв - за дете до 12г настанено с двама възрастни в стая


  Милиони години са били необходими на вулканите в Централното Анадолско плато, за да формират „лунния пейзаж”, уникалните скални образувания и „вълшебните комини” в Кападокия. През вековете различни цивилизации извайвали в скалите своите жилища, църкви и подземни градове, оставяйки ни безценно природно и културно-историческо наследство, което днес е притегателен център за посетители от всички краища на света. Сред тези реликви са разпръснати традиционни селца и живописни речни долини. Мистичният пейзаж на Кападокия е обгърнат в древност, традиции и топло гостоприемство!
Подарете си един от най-запомнящите се пейзажи на Земята!

Дати
04.04.2018г. до 09.04.2018г.
04.09.2018г. до 09.09.2018г.
Цената включва
 • 4 нощувки, 4 закуски и 3 вечери в хотели с 3* и 4* (1 нощувка в Анкара, 2 нощувки в района на Кападокия и 1 нощувка в Истанбул)
 • Транспорт с лицензирани, комфортни и луксозни автобуси за международен превоз на пътници на фирма „Дичони” гр. Ямбол
 • Водач от ТА „АН МАР ТРАВЕЛ” по време на пътя и престоя в Република Турция
 • Професионален лицензиран екскурзовод на български език през целия престоя в Република Турция
 • Гранични и магистрални такси
 • Групова медицинска застраховка асистънс с покритие 4 000 евро
 • Бонус - Аквариумът "Тюркоазоо" в Истанбул - транспорт 

Цената не включва
 • Лични разходи
 • Медицинска застраховка за лица от 60 до 70год. се доплаща 6лв., от 71 до 75 год. се доплаща - 8лв. , а над 76г. се доплаща - 18лв.
 • входни такси за туристическите обекти (заплащат се задължително в турски лири)
 • Музея на Анадолските цивилизации–16 TL;  
 • Открития музей Гьореме и Скалните църкви - 16 +8  TL;
 • Посещение на един от подземните градове - Каймаклъ - 25 TL;
 • Посещение на Керван сарай - 2 TL
 • Посещение на крепоста " Юч Хисар" - 6 TL
 • посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма - 25 евро на човек, заявява се по време на екскурзията
 • издигане и разходка с балон над Кападокия - 130 евро, заявява се по време на екскурзията
 • Панорамна обиколка на Истанбул -15 евро
 • Посещение на небостъргача " Сапфир" , като на последния етаж ще гледате в кино зала на 5D със симулатор филм за Истанбул  - 27 евро
 • Входна такса за Аквариум " Туркоазоо" -50 TL
 • Доплащане за единична стая  - 96 лв.
 • Дете до 12г. настанено с двама възрастни в стая - 420 лв.
 •      Доплащане за медицинска застраховка на лица от:

          от 60 до 70 годишна възраст се доплаща по 6,00 лв.

          от 71 до 75 годишма възраст се доплаща по 8,00 лв

          от 76 до 80 годишна възраст се доплаща по 18,00 лв

          над 81 годишна възраст се доплаща по 40,00 лв

 • Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“, чрез ЗД „Булстрад” АД е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. 
ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Ден 1

 Тръгване  в  19:00ч. от Автогара гр Ямбол. Преминаване на КГПП” Лесово”. Нощен преход към Анкара.

Ден 2

 Преди обяд пристигане в Анкара. Туристическа програма в столицата на Турция: Посещение Мемориала на Ататюрк.  Музея на Анадолските цивилизации(входната такса се заплаща допълнително - 16 тур.лири) и Крепостта на Анкара. Настаняване в хотел 3* . Свободно време за разходка и снимки. Вечеря в хотела. Нощувка в Анкара. 

Ден 3

  Закуска в хотела. Отпътуване за Кападокия - “Земята на красивите коне” един музей на открито, включен в списъка на Юнеско за световно наследство. Земя извадена от сънищата и фантастичните приказки. Вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания от скалите, а около 5 век човешката ръка е издълбала в тях едни от най-старите християнски църкви и манастири. Тук Апостол Павел води първите християни, това е родното място на Св. Георги и Св. Василий Велики. Преминаваме покрай второто по големина солено езеро в Турция - Туз гьол. Спираме да посетим Музея на солта, намиращ се на брега на езерото. Ще имате възможност да разгледате продукти произведени от солта добивана от езерото.По път ще спрем за да разгледате Керван сарай (входна такса - 2 турски лири). В древността пътуващите кервани натоварени със стоки и провизии, са спирали за отдих точно на такива места. И до днес са запазени помещения за животните , помещения за хранене на водачите на керваните и задължително е имало място за молитва.Време за разглеждане и снимки. Опътуване към един от подземните градове Каймаклъ. В него изцяло под земята са прокопани десетки километри галерии, срязващи помещения построени още преди 4000г. от хетите стигащи понякога до 20 етажа надолу в земните недра. Така са можели да се защитят от нападения и са служели за всичко , с което трябва да разполага един град- резервоари за вода, складове за жито, мелници, обори,жилищни помещения и др. Според някои историци в Кападокия са живеели до 80 000 жители(входна такса - 25 турски лири). Пристигане в град Аванос и настаняване в хотел 4*. Вечеря в хотела. Нощувка. 

Ден 4

Преди закуска- рано сутринтта по желание (срещу допълнително заплащане - 130 евро), издигане с балон над район в Кападокия. Едно невероятно екстремно преживяване.Връщане в хотела. Закуска. Целодневна екскурзия. Отпътуване за открития музей Гьореме с известните скални църкви- най-известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия, в което са запазени повече от 30 църкви от 9 до 11 век с оригинални стенописи(входна такса 16 турски лири за музея на открито и отделна такса за скалните църкви - 8 турски лири). Връщайки се спираме да разгледаме крепоста " Юч хисар" (входна такса - 6 турски лири). Вечеря в хотела. След което, по желание – традиционна турска вечер в подземен ресторант с танца на въртящите се дервиши и фолклорна програма и включени салати, местни алкохолни и безалкохолни напитки (срещу допълнително заплащане - 25 евро на човек).Връщане в хотела. Нощувка. 

Ден 5

 Закуска в хотела. Напускане на хотела. Отпътуване към Истанбул. 750 км.Пристигане в хотела късно вечерта. Нощувка в Истанбул хотел 3*. 

Ден 6

   Закуска в хотела. Панорамна обиколка на града по желание (срещу допълнително заплащане - 15 евро) за около 3 часа с лицензиран екскурзовод на български език.Връщане в хотела, освобождване на стаите. Отправяне към търговски комплекс -  "Форум Истанбул". В него се намира известният аквариум " Тюркоазоо" с 80 метров тунел, през който преминавайки ще се любувате на голямо богатсво и разнообразие на различни морски видове растителности и организми(входна такса- 43 турски лири). Свободно време за разглеждане на комплекса и пазаруване. Отпътуване за България. 

 

Необходими документи
 • За лица над 18 години- валиден задграничен паспорт 6 МЕСЕЦА след края на почивката;
 • За лица под 18 години- валиден задграничен паспорт при пътуване с двамата родители и акт за раждане (оригинал и копие).Ако детето пътува с единият или без родители- нотариално заверена декларация (оригинал и копие) от двамата родители и акт за раждане (оригинал и копие);
 • Безвизов режим за граждани с български паспорти.
Забележки
 • Посещението на подземния град Каймаклъ не се препоръчва за хора с дихателни проблеми и клаустрофобия. Посещението продължава около един час и туристите,  които не желаят да влизат, могат да изчакат групата отвън, където има кафенета, сувенирни магазини и др.
 • За посещението на подземния град Каймаклъ трябва да имате топъл пуловер или друга подобна дреха и удобни ниски обувки, които не се хлъзгат.
 • Входните такси на музеите задължително се заплащат в турски лири. При посещение на Турция, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в  турски лири, от България.

ОБЩИ УСЛОВИЯ ПО ВРЕМЕ НА ТУРИСТИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ

Поведение на туристите:

 • Преди пътуването: ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да анулира без предупреждение пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според общите условия по време на едно туристическо пътуване, описани в Закона за Туризма въпросното лице причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. В този случай ТУРОПЕРТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. На потребителя се връща заплатената до момента сума.
 • По време на пътуването: туристите следва да уважават местните обичаи , начин на живот и правила на поведение на съответната държава, в която пребивават. Може да ви глобят за изхвърлен отпадък на улицата, пушене или пресичане на необозначено място.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги по време на пътуването включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според представител на туристическата агенция или друго оторизирано лице като държавен служител – полицай, митнически или граничен служител то причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. ТУРОПЕРАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията в случаи, че проявата причинила анулацията е документирана с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица или туристи.
 • По време на движение на автобуса, всеки турист е задължен да пътува седнал. Ако в случай на неизпълнение на това изискване туристът претърпи инцидент,  всички щети и отговорности са за негова сметка.
 • Емиграция – някои клиенти използват туристическите програми, като начин на емиграция. При наличие на подобни случай ТУРОПЕРАТОРЪТ незабавно предава информация за тези лица на полицейските и гранични служби на съответната страна, в българското посолство и администрацията в България. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията на тези клиенти и не възстановява средства за услуги, които не са консумирани.
 • При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува не се изчакват закъснели туристи и на тях не се възстановяват неконсумираните услуги.
 • При отпътуване за друг град или място закъснели туристи не се изчакват. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите които не са консумирали.
 • При пътуване с автобус туристът има право да носи със себе си багаж до два броя стандартни пътни чанти. Пренасянето на обемисти предмети се допуска само с предварителното съгласие на ТУРОПЕРАТОРА и след заплащане на допълнителна такса. 
Допълнителни
 • Срок за записване: до запълване на свободните места.
 • Начин на плащане: аванс в размер на 100 лева на човек при записване, доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване.
 • За програми, в които не са упоменати хотелите, в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
 • Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
 • Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата.
 • Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 35 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
 • Срок за уведомление за не достигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 дни преди датата на отпътуване.