МИНИ ПОЧИВКА 2018 В КУШАДАСЪ, РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЗА ЛЯТО 2018 В ТУРЦИЯ    

Гърция

Гърция

  • Столица: Атина
  • Площ: 131 940 km2
  • Население (брой): 11 018 000
  • Официален език: гръцки
  • Местоположение: Балкански полуостров, Европа 

Обща информация за Гърция:

Известна с митичните си легенди, вкусната средиземноморска кухня и множеството си забележителни места, Гърция е една пленителна и очарователна дестинация, където можете да се наслаждавате на слънцето, излежавайки се на плажната ивица или да изучавате останалите от античността реликви.

Гърция е дом на една от най – величествените и значими архитектурни забележителности в света – Пантеона в Атина, както и сцена на някои от най – старите истории за човечеството. На брега ще откриете оживени, обсипани с чадъри плажове и усамотени пясъчни заливчета, чиито брегове се мият от тюркоазената морска вода и огряват от слънчевата светлина.

Хиляда и четиристотинте гръцки острова, сред които известният с множеството развлечения Миконос и спокойния и живописен Санторини, предлагат голямо разнообразие от колоритни райски местенца, които си заслужава да бъдат обиколени. Тук ще намерите истинското Средиземноморско спокойствие на Кефалония и Аморгос, идеални терени за катерене по върховете и падините на Крит, както и отлични условия за подводно гмуркане и плаване, предлагани на всеки ъгъл по крайбрежието.

 Нощния живот на Гърция:

Нощният живот в Гърция е съсредоточен предимно в големите градове и курорти, където има множество барове, дискотеки и се организират концерти на живо. Столицата Атина е сред местата в Европа с най – добрите възможности за забавление и развлечение вечерно време, с множеството таверни, модерни барове и малки клубове. През лятото най – прославени с изключително впечатляващите нощни забавления са островите Миконос и Санторини. Известни сред младежите, търсещи евтин алкохол и партита в дискотеки до зори, са островите Закинтос, Родес и Иос.

 Пазаруване:

Най – често купуваните стоки от туристите са бижута, метални, кожени и керамични изделия, плетива, килими, местни вина и продукти. Работното време на пазарите и магазините е различно и зависи от мястото им, сезона, вида на предлаганите стоки.