МИНИ ПОЧИВКА 2018 В КУШАДАСЪ, РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЗА ЛЯТО 2018 В ТУРЦИЯ    

България

България

Столица: София
Площ: 111 001 km2
Население (брой): 7 640 238
Официален език: български
Местоположение: Балкански полуостров, Европа

Обща информация за България :

Република България е разположена в Европа в източната част на Балканския полуостров. Общата дължина на държавната граница е 2245 км. : от тях 1181 км. са сухоземни,686 км. - речни( главно по р.Дунав) и 378 км. - морски. По площ България е 11 - та в ЕС и 15-та в цяла Европа.

Климата на България е разнообразен, с ландшафт обхващащ от Алпийските заснежени върхове в Рила, Пирин и Стара Планина, към мекия и слънчев черноморски бряг, от характерно континенталната Дунавска равнина в северната част, към силното влияние на средиземноморският климат по долините на Македония и низините в южните части на Тракия.

Спокойно можем да наречем България планинска страна.Приблизително половината от нейната територия е заета от различни по площ, височина , характер и произход планински образования. Всички те са брънка от мощната верига на Алпо-Хималаите, обхващаща множество планински системи на два континента - Европа и Азия. Планините в България са изключително разнообразни. Ако им липсва нещо , то това са само "космическите" височини и вечните снегове и ледове. Малки и големи, голи и обрасли, заоблени и стръмни, ниски и високи, скалисти и откровено алпийски - всички те са достъпни през 4-те годишни сезона и предоставят неограничени възможности за отдих, спорт и туризъм. България притежава впечатляваща и прелестна природа и трябва да се гордеем с това което имаме! Затова, ето нашите предложения, на някои от красивите места в страната ни :