МИНИ ПОЧИВКА 2018 В КУШАДАСЪ, РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЗА ЛЯТО 2018 В ТУРЦИЯ    

Румъния

Румъния

  • Столица: Букурещ
  • Площ: 238 391 km2
  • Население (брой): 22 329 977
  • Официален език: румънски
  • Местоположение: Балкански полуостров, Европа

Обща информация за Румъния:

Известна повече като домът на Граф Дракула, Румъния притежава впечатляващи горски пейзажи, средновековни църкви, морски села и исторически съкровища. Замъка Бран, вдъхновението за замъка на Дракула, е най – известната туристическа атракция в страната, но тази Балканска държава притежава повече от измислената слава.

Горите покриващи Карпатите са убежище за последните европейски здрави популации на кафяви мечки, вълци и рисове, а бялото пясъчно черноморско крайбрежие предлага на туристите възможност за една спокойна и живописна ваканция. В тази не особено забелязвана от света страна има още много средновековни църкви, манастири и други забележителности включени в списъкът на ЮНЕСКО за световното културно наследство.

Катерачите, пешеходците и спортистите ще се насладят на непокътнатите природни пейзажи, а тези които преследват интересни исторически места, ще открият тук мозайка от загадки останали в историята на Румъния след Римското, Османското и Австро-унгарското управление. Столицата на страната – Букурещ има красива архитектура, също като селата със съхранените църкви и селски къщи.

 Нощният живот на Румъния:

Букурещ има увеличаващ се брой нощни клубове предлагащи развлекателна и танцова програма. Ресторантите в големите хотели и кафенета в Парижки стил също не са малко на брой. Оперни представления се изнасят в Румънската държавна опера, а в Румънския литературен клуб има два симфонични оркестъра. В града има и два театъра.

 Пазаруване:

Характерни за страната стоки са бродерии, керамични, порцеланови ,сребърни, метални, стъклени и кожени изделия, килими, кристал, дърворезба, стъклописи и копринени рокли.