МИНИ ПОЧИВКА 2018 В КУШАДАСЪ, РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЗА ЛЯТО 2018 В ТУРЦИЯ    

Актуални оферти за екскурзии и почивки

КЛАДОВО, Сърбия - на брега на ДУНАВА 03-05 март 2018г

Цени от: 199.00 лв.
Продължителност 3 дни / 2 нощи
Маршрут: София - Кладово - Джердап I* - Лепенски вир* - Турну Северин* - Видин

Кладово е град в източна Сърбия, разположен на брега на река Дунав. Крайбрежната алея е дълга около 3 км и предразполага към приятни разходки сред живописната природа край реката.

Включен пансион: 2 закуски, 1 празнична вечеря с жива музика, 1 стандартна вечеря. 
Храненията са на шведска маса. 
Хотел по програмата: DJERDAP 3* 

Дата Човек в двойна стая Човек в тройна стая Дете 3-12г. настанено в стая с 2ма възрастни
03.03.2018  199лв.  199 лв.  169 лв.
Дати
03.03.2018г.;  07.04.2018г.;  05.05.2018г.;  25.05.2018г.;  15.06.2018г.;  20.07.2018г.;  22.09.2018г.; 
Цената включва
 • 2 нощувки в хотел Djerdap 3*, Кладово; 
 • 2 закуски, 1 стандартна вечеря в ресторанта на хотела; 
 • 1 празнична вечеря с жива музика в ресторанта на хотела; 
 • Транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/; 
 • Групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец; 
 • Екскурзоводски услуги; 
 • Водач по време на пътуването от фирмата организатор. 
Цената не включва
 • Входни такси и билети за туристическите обекти по програмата; 
 • Разходи от личен характер; 
 • Екскурзия до Турну Северин – 10 евро (организира се при група от 30 желаещи); 
 • Доплащане към медицинската застраховка за туристи на възраст от 65 до 70г. - 2 лева; от 71 до 75г. – 4 лева; от 76 до 85г. – 7 лева. Туристи над 85г. – застраховка на запитване. 
ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Ден 1

/СОФИЯ - НЕГОТИН – КЛАДОВО / 
Отпътуване в 08:00ч. от паркинга на стадион Васил Левски, гр.София. Пътуване по маршрут София - Неготин – Кладово с кратки почивки за освежаване. Следобяд пристигане в Кладово. Града се намира на 250 км от Белград. В близост са разположени многобройни културни и исторически паметници - останки от моста на Траян и Траянова врата, римското укрепление Диана, крепостта Фетислам. Посещение на хидроенергийният възел Джердап I. Настаняване в хотел Djerdap 3*. Хотела се намира на самия бряг на река Дунав, в центъра на Кладово. Всички стаи са с изглед към Дунав и към отсрещна Румъния. Свободно време за почивка. Връщане в хотела, празнична вечеря с жива музика. Нощувка. 

Ден 2

/КЛАДОВО - ТУРНУ СЕВЕРИН* - КЛАДОВО/ 
Закуска (шведска маса). Свободно време за разходка и пазар или по желание екскурзия до Турну Северин, Румъния (не забравяйте да носите лична карта със себе си). Разглеждане на Турно Северин и неговите забележителности. Селището на мястото на днешния град е съществувало през времето на римския император Домициан и се счита за най-старото римско селище на територията на днешна Румъния. Градът е основан от унгарския крал Ласло I и се намира срещу Кладово на Дунав. Насред града се издига кула, а до нея - стари казарми и затвор. Кулата е част от крепост, строена през XIII век. Тази кула дава средновековното име на града - Турну Северин. От римската Дробета са открити основи на сгради, терми и др. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 

Ден 3

/КЛАДОВО – ВИДИН – БАБА ВИДА - СОФИЯ/ 
Закуска. Отпътуване от Кладово за Видин. Посещение на крепостта Бабини-Видини кули. Считана е за единствената изцяло запазена средновековна крепост в България. Разположена е на големия завой на река Дунав при града. Крепостта е служела за защита на град Видин през почти цялото Средновековие, силно е разширена и укрепена по времето на цар Иван Срацимир. Голяма част от сградите, построени по това време, са останали неразрушени. В дешния си вид крепостта се състои от две основни стени и четири кули. (входна такса 5 лв. – включва билет и доплащане за местен екскурзовод). Продължаване по маршрута за София. Пристигане късно вечерта. 

Необходими документи
 • валидни лична карта или задграничен паспорт.
 • за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
 • за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.
Допълнителни
 • Срок за записване: до запълване на свободните места.
 • Начин на плащане: аванс в размер на 50,00 лева на човек при записване, доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.
 • За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
 • Настаняването по седалки в автобуса се осъщестява според последователноста на записване.
 • Агенцията си запазва правото за промени в последователноста на изпълнение на програмата.
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка "Отмяна на пътуване" в ЗАД Армеец. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; .разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията.
 • Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
 • Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 5 дни преди датата на отпътуване.