МИНИ ПОЧИВКА 2018 В КУШАДАСЪ, РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЗА ЛЯТО 2018 В ТУРЦИЯ    

Хърватска

Хърватска

  • Столица: Загреб
  • Площ: 56 613 km2
  • Население (брой): 4 422 248
  • Официален език: хърватски
  • Местоположение: югоизточна Европа

 Обща информация за Хърватска:

С великолепната си плажна ивица и повече от 1100 острова, Хърватска е една от най – добрите морски дестинации в Европа. Но тя е много повече от слънце и море. Хърватска притежава всичко от красиви исторически градски пейзажи, до впечатляващи Римски руини, величествени замъци, добре запазени национални паркове и едни от най-чистите води, които можете да откриете в Адриатическо море. Към всичко това може да се добави и фантастичната кухня, местните вина и оживените кафенета. Всичко в столицата на страната Загреб, от архитектурата до богатата на особености кухня, носи отражението на Австро – Унгарския период от историята на държавата.

Хърватска предлага множество интересни места, забележителности и събития, привличащи туристи – исторически замъци, музеи, празници и фестивали. На територията на страната има седем обекта включени в списъка на Юнеско за световното културно наследство.

 Нощен живот на Хърватска:

Центъра на целогодишния нощен живот е столицата Загреб, където може да се намери всичко от стилни коктейл барове до алтернативни студентски клубове. През лятото бурния нощен живот се масти от вътрешността към оживеното крайбрежие. Местата за развлечение включват: плажни барове, кафенета, стилни заведения и лъскави нощни клубове. Най-популярните клубове са в Дубровник, те са любимото място за много местни и чуждестранни знаменитости.

 Пазаруване:

Има голямо разнообразие от стоки, които да занесете вкъщи като сувенир, такива са ръчните бродерии, дантели, малки декоративни сърчица от Загреб, лавандулови торбички, местни стъклени бижута, керамични изделия и дърворезби. Добър подарък биха били и местни алкохолни напитки или вино, зехтин или известни трюфели. Панаирите и пазарите са най-доброто място за закупуването на сувенири и подаръци.