МИНИ ПОЧИВКА 2018 В КУШАДАСЪ, РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЗА ЛЯТО 2018 В ТУРЦИЯ    

Турция

Турция

  • Столица: Анкара
  • Площ: 780 580 km2
  • Население (брой): 74 709 412
  • Официален език: турски
  • Местоположение: Балкански полуостров, Европа и Азия

Обща информация за Турция:

Турция е земя на обширни отворени пространства, масивни планински области, плодородни долини и начупена брегова линия, бързо разрастващи се градове и замиращи села, оживени осветени от неонови светлини морски курорти и усамотени плажове.

Богатото историческо минало е оставило незаличим отпечатък върху страната, с историческите места и археологически открития, разположени сред красивите пейзажи на различни местности. Средиземноморският бряг е насечен от добре запазени гръцко – римски градове, като Ефес и Пергамом, а по неприветливото и неравно Анадолско плато са разположени пещерни църкви, скрити в невероятния приказен пейзаж на Кападокия. Истанбул също предлага множество забележителности като римски акведукти, византийски църкви, турски джамии и дворци.

Развиващото се в културно, икономическо и политическо отношение турско общество днес се стреми да запази своето многонационално наследство и да поддържа съхранилите се през вековете традиции и гостоприемство.

Нощния живот на Турция:

В големите градове като Истанбул, Анталия, Измир и Анкара младото турско поколение посещава джаз барове и огромни дискотеки, които достойно се конкурират с подобни заведения в големите Европейски градове. Междувременно улиците на големите курорти като Мармарис, Кушадасъ и Бодрум са пълни с коктейл барове и пъбове, където се пускат спортни предавания, специално за почиващите туристи. Огромната открита дискотека Халикарнас в Бодрум е с капацитет 5000 души и е една от най-известните в страната. Така наречените „бели денс” танци са турска традиция, която в наши дни е по атрактивна за туристите отколкото за местното население. Този вид танци магат да се наблюдават като част от анимацията в големите хотели или на специално изградени за нощни турове места.

Пазаруване:

Курортите като Мармарис, Кушадасъ и Бодрум притежават пазари, където се предлагат висококачествени сувенири и занаятчийски изделия, копия на оригинални дизайнерски обувки, чанти, очила и часовници.