03-05 март в Истанбул, 31 март-01 април Румъния, 14 април - шопинг в Чорлу, МИНИ ПОЧИВКА 2018 В КУШАДАСЪ, РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЗА ЛЯТО 2018 В ТУРЦИЯ    

Актуални оферти за екскурзии и почивки

Констанца - Румънската ривиера - 31 март 2018г.

Цени от: 44.00 лв.
Продължителност 1 дни / 0 нощи
Маршрут: Ямбол - Бургас - Варна - Констанца

Костанца  е най – старият обитаем град в Румъния, основан през 600г., също е и административен център на едноименния окръг.  Разположен е в региона Добруджа, на брега на Черно море. Костанца притежава най – голямото пристанище на Черно море, а то е едно от най – големите – в Европа. Всичко това определя града като важен икономически и културен център. Заслужава си да разгледате архитектурните богатства на стария част на града. 

Тръгване от гр.Ямбол цена: 44лв.

Тръгване от гр.Бургас цена: 38лв.

Тръгване от гр.Варна  цена: 25лв.

Дати
31.03.2018г.; 
Цената включва

 - транспорт с лицензиран автобус на фирма"Дичони" гр.Ямбол;

 - пътни и гранични такси, паркинг;

 - панорамна обиколка на Констанца;

 - водач от агенцията по време на пътуването.

 - медицинска застраховка


Цената не включва

 - лични разходи

 - Входни такси за посещаваните обекти:

   Аквариума – 20 леи за възрастни / 5 леи за учащи;

   Джамията "Карол I" – 5 леи за възрастни / 2 леи за учащи; 

   Археологически и Исторически музей – 13 леи;

   Етнографски музей – 8 леи.

   1 румънска лея = 0.50 лв. 

   Важно!!! Посочените входни такси са с информативен характер и агенцията не носи отговорност за промяната им

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Ден 1

Отпътуване в 04:30ч. от Автогара - Ямбол по маршрут: Ямбол - Бургас  - Варна - Констанца. Преминаване на българо-румънската граница. Пристигайки в град Констанца започва Панорамна - обзорна обиколка включваща: пристанището, казиното – „перлата на града”, построено в началото на XX-ти век в стил арт нуво, площад "Овидий" с историко-архелологическия музей и музея на римската мозайка, аквариума, генуезкия фар, построен през 1860 г., къщата с лъвовете, православната църква „Св. Св. Петър и Павел“, католическата църква „Св.Антон“, джамията „Карол I“, от чието минаре се открива прекрасна гледка. Свободно време за обядване и разходка. Фото-пауза на най-голямата дървена църква на Балканите „Св.Мина”. Посещение на  City Park Mall. Отпътуване за България

Необходими документи

 Валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Забележки

Важно :  Ексурзията се провежда при минимум 35 записани туристи.

ОБЩИ УСЛОВИЯ ПО ВРЕМЕ НА ТУРИСТИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ

Поведение на туристите:

  • Преди пътуването: ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да анулира без предупреждение пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според общите условия по време на едно туристическо пътуване, описани в Закона за Туризма въпросното лице причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. В този случай ТУРОПЕРТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. На потребителя се връща заплатената до момента сума.
  • По време на пътуването: туристите следва да уважават местните обичаи , начин на живот и правила на поведение на съответната държава, в която пребивават. Може да ви глобят за изхвърлен отпадък на улицата, пушене или пресичане на необозначено място.
  • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги по време на пътуването включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според представител на туристическата агенция или друго оторизирано лице като държавен служител – полицай, митнически или граничен служител то причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. ТУРОПЕРАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията в случаи, че проявата причинила анулацията е документирана с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица или туристи.
  • По време на движение на автобуса, всеки турист е задължен да пътува седнал. Ако в случай на неизпълнение на това изискване туристът претърпи инцидент,  всички щети и отговорности са за негова сметка.
  • Емиграция – някои клиенти използват туристическите програми, като начин на емиграция. При наличие на подобни случай ТУРОПЕРАТОРЪТ незабавно предава информация за тези лица на полицейските и гранични служби на съответната страна, в българското посолство и администрацията в България. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията на тези клиенти и не възстановява средства за услуги, които не са консумирани.
  • При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува не се изчакват закъснели туристи и на тях не се възстановяват неконсумираните услуги.
  • При отпътуване за друг град или място закъснели туристи не се изчакват. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите които не са консумирали.
  • При пътуване с автобус туристът има право да носи със себе си багаж до два броя стандартни пътни чанти. Пренасянето на обемисти предмети се допуска само с предварителното съгласие на ТУРОПЕРАТОРА и след заплащане на допълнителна такса.